Zelfstandige ondernemer voor 5 en 6 O&R

Op woensdag 24/01/2018 kregen wij, de leerlingen van  5 en 6 Office and Retail, het  bezoek van een jonge zelfstandige ondernemer, Lander Kerstens. Hij heeft 4 jaar geleden de sprong gewaagd om een eigen zaak op te richten. Deze beslissing kwam nadat het bedrijf waar hij werkte failliet was gegaan. Hij is zaakvoerder van E.H.B.A. (Eerste Hulp Bij Aannemers – www.eerstehulpbijaannemers.com). Hij geeft juridisch advies aan aannemers en helpt hen bij het zoeken naar oplossingen bij problemen.

Dit bezoek kaderde in het vak Toegepaste Economie. Om zelfstandig te kunnen worden, moet je in het bezit zijn van een attest bedrijfsbeheer. Vandaar dat we een onderneming opstarten voor onze GIP. Lander Kerstens vertelde ons duidelijk dat het niet steeds rozengeur en maneschijn is en dat er veel bij komt kijken. De impact op het sociaal en persoonlijk leven is toch wel immens. Maar aan de andere kant, geniet hij van het ‘vrije’ leven, hij bepaalt zelf zijn uren en haalt enorme voldoening uit zijn werk.

We hebben heel wat bijgeleerd van dit bezoek. We hebben ook tips gekregen omtrent het schrijven van onze GIP. Daarom willen we deze jonge zelfstandige, Lander Kerstens, van harte bedanken voor deze leerzame uiteenzetting.


Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.