Oorlogsmonument B-19

In april vorig schooljaar kreeg onze school, in samenspraak met het gemeentebestuur van Brakel, de kans om het oorlogsmonument B-17 te maken. Deze opdracht werd toegewezen aan de leerlingen van 5 en 6MO. De leerlingen maakten eerst de nodige tekeningen waaruit een maquette werd ontworpen en dit onder begeleiding van hun vakleerkracht.

Op 20 augustus 2017 had op de N8 in Zegelsem de plechtige herdenking plaats van de crash van de Amerikaanse bommenwerper. Dit monument werd toen door het gemeentebestuur en het NSB onthuld voor de oorlogshelden. Proficiat voor de leerlingen en hun vakleerkracht met het ontwerpen van dit monument. Het was voor ons allen een leerrijke ervaring om dit mogen verwezenlijken.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.