Romeinse dag

Vorige week beleefden de latinisten van het GO! Atheneum Brakel hun richting op een andere manier dan normaal. Geheel in thema van de Romeinen maakten ze eerst mozaïeken, bouwden ze maquettes van een antieke tempel en een Gallische hoeve en speelden ze Romeinse spelletjes. Daarna gingen ze als Olympische atleten naar de Rijdtmeersen waar ze elkaar bekampten in het speerwerpen en discuswerpen. Als afsluiter werden er authentiek Romeinse recepten bereid en geproefd. Het werd gesmaakt!

1 OK!

Vanaf 1 september 2018 zal dit prachtig lokaal in gebruik genomen worden als Oriëntatieklas. In de 1OK-klas kunnen leerlingen die het niet altijd even gemakkelijk hebben met het studeren van theoretische vakken op eigen tempo en vooral al doende leren.

Ze zullen begeleid worden door een kernteam van 3 leerkrachten die telkens in co-teaching voor de klas zullen staan om ze de nodige ondersteuning te geven voor deze theoretische vakken. Ideaal voor leerlingen die soms dat extra duwtje in de rug nodig hebben!

30743440_10214090218041373_227395995514699776_o

Jasper De Geeter behaalt bronzen plak op 800m spurt

Woensdag 16 mei 2018 ging het Vlaams schoolsportkampioenschap atletiek door te Oordegem. Jasper De Geeter uit 2A Latijn behaalde op de 800m een derde plaats met een tijd van 2’20”. Hij verbeterde ook zijn persoonlijk record bij kogelstoten: 7m68cm.

Zilver voor tweede graad – Provinciaal kampioenschap minivoetbal

Woensdag 9 mei 2018 gingen de provinciale finales minivoetbal door voor de tweede graad secundair onderwijs in het GUSB te Gent.

Onze leerlingen verloren geen enkele wedstrijd. De finale was een triller en eindigde op een gelijkspel. De tegenstander behaalde één overwinning meer in het toernooi waardoor we toch wel fier met een tweede plaats richting Brakel trokken.

Paulien Romeyns wint Belgisch kampioenschap “rising star swing”

Paulien uit 5LOSP volgt les in Geraardsbergen bij Dansprogress en krijgt er les van Arman Eranosjan, beter bekend van het tv-programma op VTM ‘Sterren op de dansvloer.’
Zaterdag 12 mei 2018 deden Franky Romeyns en Paulien Romeyns mee aan het Belgisch Kampioenschap in Salons Mantovani van Oudenaarde. Voor de 3de maal op rij werden zij Belgisch Kampioen Rising star swing.

Uitwisselingsproject Frasnes-Lez-Anvaing

Dit schooljaar namen de leerlingen van 3HW,EM,LM, 4WW en 4LW deel aan een uitwisselingsproject voor Frans.

Nadat de leerlingen al een fotoalbum en filmpjes uitgewisseld hadden was het na de paasvakantie eindelijk zover, de eerste echte ontmoeting was een feit! Onze leerlingen bezochten een bioboerderij in Frasnes-Lez-Anvaing. Nadien konden ze genieten van multiculturele gerechten op de school zelf, gemaakt door de leerlingen.

Éen week later vond onze sportdag plaats. Onze leerlingen deden samen met hun correspondent de afvaart van de Lesse. Plezier gegarandeerd en de ideale manier om hun beste Frans naar boven te halen. Lees meer …

Tussen 4 vuren

Op woensdag 9 mei 2018 vond het SVS tornooi tussen 4-vuren voor de eerste 3 jaren plaats. Aan deze recreatieve wedstrijd namen maar liefst 21 leerlingen deel. Voor de 1ste graad werd een ploeg gemaakt van 11 leerlingen en het derde jaar had ook een ploeg van 10 leerlingen. De leerlingen waren allen enorm gemotiveerd en enthousiast! Er werden heel mooie, spannende wedstrijden gespeeld en alle leerlingen deden enorm hun best. Uiteindelijk kwamen zij er niet als beste ploeg uit, maar ze beleefden een heel aangename, leuke en vooral sportieve namiddag. Bedankt aan alle deelnemende leerlingen voor de inzet en de mooie prestaties!

  

 

  

Onderzoeksopdracht

Woensdag 9 mei was een belangrijke dag voor onze 6 ASO. In zomerse temperaturen presenteerden zij de resultaten van hun onderzoeksopdracht. Een volledig jaar onderzoek, gebracht voor de leerlingen van 5 Economie – Moderne Talen en een jury van vakkundige leerkrachten!

Kompasdag

Op 26 april was het Kompasdag voor de leerlingen van het 2e jaar. De leerlingen maakten kennis met de verschillende studierichtingen die we aanbieden in de 2e graad. Mevr. De Schepper gaf ook een algemene uitleg over ons studieaanbod en mevr. Baert van het CLB hielp de leerlingen verder op weg met allerlei vragen over studiekeuze.

Oud-leerling op bezoek voor 5 en 6HW

In het kader van de lessenreeks gedragswetenschappen rond studie en werk, kwam dinsdag 24/04 een oud-leerlinge van het Atheneum Brakel, Jilka Van den Berghe, praten over het leven na Humane Wetenschappen.

Ze beschreef haar studie-ervaringen:  van secundair naar studies orthopedagogie, en van studies naar het solliciteren en werken bij Bijzondere Jeugdzorg.

De leerlingen konden hun vragen en bezorgdheden kwijt rond studies, solliciteren en later werk. Ook konden ze vragen stellen rond de aanpassingen en studiemethodes die Hogescholen nu vragen. En verder was het beseffen van de vele studiemogelijkheden en het horen van de interesses van medeleerlingen een mooie inspiratie.

Altijd een plezier om een oud- leerlinge over de vloer te krijgen!