VRIJDAG 20 APRIL 2018: Meat & Cheese


Reserveren: klik hier

Stacey Haesebroek (4EM)

Begin februari namen de klassen 4 EM en 4 LM deel aan het Concours de HAIKU, een haiku-wedstrijd georganiseerd door de Franse ambassade. Daarbij werd Stacey Haesebroek geselecteerd als laureaat. Ze werd op 15 maart uitgenodigd op de Franse ambassade. Een trotse leerkracht Frans, mevr. Wittevrongel, vergezelde haar naar de Franse ambassade, waar Stacey een certificaat kreeg van de ambassadeur van Frankrijk en Japan.

 

De haiku:
Sur le bouton d’une jonquille
L’abeille atterrit
La rosée fraîche

Stacey Haesebroek
GO! Atheneum Brakel

Schoenen poetsen

In het kader van het vak Verzorging brachten de leerlingen van 2BVL BK op dinsdag 20/02 een bezoek aan onze peuter- en kleuterklas. Hier poetsten ze de “vuile” schoentjes van de kleinsten op onze campus. Ze hebben met veel zorg deze taak op zich genomen en “blonken” uit in deze opdracht!

Suriname: het land van kleuren …

In januari zijn drie leerkrachten van het GO! Atheneum Brakel naar Suriname geweest om hun partnerschool, HJ De Vriesschool in Saramacca, te bezoeken. Met deze Surinaamse school heeft GO! Atheneum Brakel sinds vorig schooljaar een Scholenband opgebouwd. De bedoeling is om de raakvlakken en diversiteit tussen beide scholen en hun culturen te ontdekken.

Deze uitwisseling in Suriname was een enorm, fantastisch, leerrijk avontuur. Suriname heeft veel te bieden.  De leerkrachten blikken met een schitterend gevoel terug op deze unieke ervaring! De partnerschool was formidabel, zeer aangenaam met een dynamisch lerarenteam en een professionele directie. De gastvrijheid en spontaniteit van de Surinamers is zo mooi en puur dat dhr. Beckers, dhr. Vanslembrouck en mevr. De Pessemier er af en toe eens stil van werden!

Een uitgebreid verslag en beeldmateriaal kan je hier raadplegen!

VERSLAG UITWISSELINGSREIS GO! ATHENEUM BRAKEL NAAR SURINAME
KLIK HIER

De foto’s kunnen bekeken worden door op onderstaande foto te klikken.

 Het voltallige leerkrachtenteam van de HJ De Vriesschool in Saramacca samen met dhr. Beckers, mevr. De Pessemier en dhr. Vanslembrouck.

kunst en cultuur

Cultuuragenda GO! Atheneum Brakel

Zelfstandige ondernemer voor 5 en 6 O&R

Op woensdag 24/01/2018 kregen wij, de leerlingen van  5 en 6 Office and Retail, het  bezoek van een jonge zelfstandige ondernemer, Lander Kerstens. Hij heeft 4 jaar geleden de sprong gewaagd om een eigen zaak op te richten. Deze beslissing kwam nadat het bedrijf waar hij werkte failliet was gegaan. Hij is zaakvoerder van E.H.B.A. (Eerste Hulp Bij Aannemers – www.eerstehulpbijaannemers.com). Hij geeft juridisch advies aan aannemers en helpt hen bij het zoeken naar oplossingen bij problemen.

Dit bezoek kaderde in het vak Toegepaste Economie. Om zelfstandig te kunnen worden, moet je in het bezit zijn van een attest bedrijfsbeheer. Vandaar dat we een onderneming opstarten voor onze GIP. Lander Kerstens vertelde ons duidelijk dat het niet steeds rozengeur en maneschijn is en dat er veel bij komt kijken. De impact op het sociaal en persoonlijk leven is toch wel immens. Maar aan de andere kant, geniet hij van het ‘vrije’ leven, hij bepaalt zelf zijn uren en haalt enorme voldoening uit zijn werk.

We hebben heel wat bijgeleerd van dit bezoek. We hebben ook tips gekregen omtrent het schrijven van onze GIP. Daarom willen we deze jonge zelfstandige, Lander Kerstens, van harte bedanken voor deze leerzame uiteenzetting.


Span Samen Tegen Armoede

De leerlingen van 5 en 6 TSO die het vak rooms-katholieke godsdienst volgen spanden zich in voor de actie van welzijnszorg “1 op 7 haalt de meet niet!”. Voor 1700000 Belgen is er op het einde van de maand geen budget meer over. Onaanvaardbaar! Zeker wanneer je weet dat de regering al enige tijd belooft om de uitkeringen en minimumverloningen op te trekken tot aan de armoedegrens.

Om deel te nemen moesten ze een slogan verzinnen en hiermee op de foto gaan. Deze foto werd gedeeld via Facebook met #komopregering, #samentegenarmoede en #1op7.

Welzijnszorg  zorgt er dan voor dat de regering alle oproepen te zien en te horen krijgt. Samen geven we een positief signaal!


INSCHRIJVEN TIJDENS DE KERSTVAKANTIE?

Stuur een berichtje naar info@atheneum-brakel.be en we leggen asap een afspraak vast.

GO! ATHENEUM BRAKEL GAAT NAAR SURINAME

Sinds vorig schooljaar heeft het Atheneum van Brakel een Scholenband opgebouwd met de H.J. De Vriesschool in Saramacca (Suriname). Het doel is om Noord-Zuid relaties uit te bouwen met het oog op educatieve en interculturele uitwisseling en wereldburgerschapseducatie. In januari 2018 zullen 3 leerkrachten op werkbezoek gaan in Suriname. De bedoeling is om de raakvlakken en diversiteit tussen onze school en de Surinaamse school nog beter te ontdekken. Onze leerlingen hebben reeds verschillende projecten gedaan o.a. wafels gebakken, recepten uitgewisseld, Surinaamse groenten gekweekt, ons land voorgesteld via filmpjes, … Meer info over onze Scholenband vinden jullie op de schoolwebsite (www.atheneum-brakel.be) en dan gewoon doorklikken op de link van Scholenbanden. Onze directeur, mevr. De Schepper, is fier met de opgebouwde Scholenband en hoopt dat tijdens het schooljaar 2018 – 2019 onze Surinaamse bevriende leraren een bezoek brengen aan onze school!