Infoavond voor eerstejaars

Sven NYS SPREEKT!

Tickets zijn te reserveren via onderstaande link, maar wees snel want de plaatsen zijn beperkt!

BESTELLEN

Binnenkort komt niemand minder dan Sven Nys spreken in onze school. Het belooft een interessant programma te worden met een kampioen van formaat.

SVEN NYS ALS SPREKER
Sven Nys beter bekend als “de Kannibaal van Baal” is een van de beste veldrijders die ooit bestaan heeft. Hij behaalde met 291 een recordaantal overwinningen waaronder twee keer Wereldkampioen, negen keer Belgisch Kampioen, zeven keer het Wereldbeker eindklassement, dertien keer de Superprestige en acht keer de GVA trofee.

De vele ervaringen die Sven Nys op deed tijdens zijn sportcarrière zijn de basis voor de lezingen die Sven brengt voor bedrijven, seminaries of speciale gelegenheden. In zijn presentatie geeft Sven een overzicht van zijn lange carrière, met aandacht voor de factoren die belangrijk en vooral motiverend geweest zijn voor de opbouw naar en de realisatie van steeds nieuwe uitdagingen. Hoe heeft hij zijn carrière opgebouwd? Welke skills heb je nodig voor een glansrijke carrière? Hoe kan je iets negatief omzetten in iets positief? Hoe kan sport mensen verbinden met elkaar? In zijn verhaal komen de belangrijkste elementen aan bod zoals teamwork, intrinsieke motivatie, focus en gedrevenheid. Dit alles wordt rijkelijk geïllustreerd met heel concrete voorbeelden, filmpjes en foto’s.

JONATHAN BOCKSTAEL
In een ver verleden is Jonathan eventjes wielrenner geweest, maar te weinig doorzettingsvermogen deed hem bezwijken aan de immense druk. Zijn passie en de liefde voor de sport zijn er echter alleen maar door toegenomen. Zijn echte gave komt nu pas bovendrijven. Velen wisten het al, maar de buitenwereld kon eindelijk ook kennismaken met het talent waarmee Jonathan nu op de podia staat, getuige de meer dan 200,000 YouTube-gebruikers die voor hem een grote rol weggelegd zien als animator / imitator.

Gouden medaille voor Ilias Jacobs (1OK!)

Onze leerling Ilias Jacobs uit 1OK! heeft de gouden medaille gewonnen tijdens een competitief tornooi judo. Dit tornooi werd georganiseerd door Moev, een organisatie van de Vlaamse overheid. Dit vond plaats op woensdagnamiddag 16 januari.

Dikke proficiat, Ilias ! ! !

Tafeltennistornooi

Op woensdag 16 januari 2019 vond het MOEV tafeltennistornooi plaats. Van onze school namen er maar liefst 17 leerlingen deel vanuit verschillende jaren. Het tornooi was puur recreatief, maar alle leerlingen gingen er volledig voor en lieten zich niet kennen. De spanning was op bepaalde momenten enorm te snijden, de competitiviteit lag hoog en de voldoening achteraf was geweldig! Kortom, het was een heel geslaagde, sportieve namiddag! Bedankt aan alle deelnemende leerlingen voor de inzet en de mooie prestaties!

Rode Neuzendag

Op dinsdag 27 november hebben de leerlingen van 1A Wereldwijs optie Ondernemen, Rina De Koninck en Manu Buyens, een verkoopmoment georganiseerd tijdens de pauze ten voordele van Rode Neuzen. Ze verkochten homemade cupcakes, chips, madeleines, popcorn, wafels, vruchtensap, soep en best friends bracelets. Ze haalden in totaal 262,14 euro op. Een dikke proficiat met hun prestatie!

Observatie basisschool

Woensdag hebben de leerlingen van 3 Humane Wetenschappen de kinderen van de lagere klas van juf Nancy (1B) geobserveerd. De leerlingen hebben gelet op verbale en non-verbale interactie. Aansluitend hebben de leerlingen Humane Wetenschappen de kinderen ook mogen ondersteunen met taaloefeningen. Om af te sluiten hebben de leerlingen ook geobserveerd op de speelplaats. Een prima oefening in verantwoordelijkheid en in sociale vaardigheden voor eventueel toekomstige leerkrachten kleuter- en lager onderwijs?

   

Sinterklaasactie ten voordele van VZW Armoede Vlaanderen

Afgelopen week organiseerde de richting Humane Wetenschappen van het GO! Atheneum Brakel een speelgoedinzamelactie. Het speelgoed dat ingezameld werd, wordt geschonken aan VZW Armoede Vlaanderen. Zeker in de Sinterklaasperiode is het duidelijk dat ieder kind een pakje verdient.

De Brakelaars hebben duidelijk hun hart laten spreken tijdens deze actie. Het volledige podium van de turnzaal werd namelijk gevuld met donaties aan het goede doel. GO! Atheneum Brakel en de richting Humane Wetenschappen zijn erg tevreden met dit resultaat en hopen op deze manier wat geluk te verspreiden.

Sinterklaas-speelgoedinzamelactie

De leerlingen van Humane Wetenschappen van het GO! Atheneum Brakel organiseren een grote Sinterklaas-speelgoedinzamelactie ten voordele van VZW Armoede Vlaanderen.

Al het oude, volledig werkend speelgoed dat jij, jouw ouders, vrienden, familie, buren hebben, kan je afgeven op onze school op maandag 12 november (8u – 16u). VZW Armoede Vlaanderen geeft het speelgoed aan kinderen die in kansarmoede leven in Vlaanderen.

Kan je het speelgoed niet leveren op maandag 12 november?

Stuur dan een mailtje naar corentin.verdegem@leerkracht.sgr20.be (ten laatste woensdagmiddag 15/11).