Pedagogische studiedag

Op woensdag 15 oktober was het pedagogische studiedag. De leerkrachten van de school volgden verschillende workshops. Iedereen volgde een initiatie EHBO en daarna was er de keuze uit aerobic, bruggen bouwen met papier, kennismaking met Prezi, creatief stempelen of koken.

Rommelmarkt

Op zaterdag 4 oktober vond op onze school de eerste rommelmarkt plaats. Met een 80-tal standhouders was dit een groot succes. De zon was van de partij en het was gezellig om tussen de verschillende standjes te wandelen. Dit zal zeker en vast een vervolg krijgen!

Dag van de leerkracht

Op zondag 5 oktober is het “Dag van de leerkracht”. Daarom werden deze morgen onze leerkrachten in de watten gelegd. De school zorgde voor ontbijtkoeken en fruitsap! Tijdens de speeltijd in de voormiddag zorgden dhr. en mevr. Van den Abbeel, net zoals vorig jaar, voor een verrassing! Ze hadden een cake gebakken voor de leerkrachten! Bedankt!

Vrijdag 29 september -> SPORTDAG

De eerstejaars trokken naar de Surfput te Petegem waar ze allerhande avontuurlijke sporten stonden te wachten. De activiteiten varieerden van een survivalparcours tot vlottenbouw, kajak, boogschieten, … Het werd een leuke, sportieve dag!!!

De tweedejaars trokken naar Hamme. Het was frisjes, de zon liet zich niet zien, maar dat waren we als snel vergeten toen we aan onze activiteiten begonnen. Een vlot maken is een lastig karweitje, de leerlingen waren er dan ook een hele poos zoet mee! De tewaterlating en de tocht op het water waren hilarisch!

Ook lacrosse kwam aan bod. In Canada en de VS is dat een grote sport, maar hier bij ons nog vrij onbekend. De leerlingen gingen ijverig aan de slag met hun speciale sticks (crosse) en bal. Verder stonden er heel wat leuke teambuildingspelletjes op het programma. Er werd onderling veel overlegd, heel veel gediscussieerd, maar vooral veel gelachen.

De 2de graad ging naar De Lesse voor een avontuurlijke afvaart van deze rivier.

De 3de graad ging naar Knokke voor strand- en zeesporten! Daar stond een surfinitiatie, raften en kiteboarden op het programma!

Veldloop

De jaarlijkse interscholenloop vond dit jaar plaats op woensdag 24 september. Alles ging door op het voetbalterrein van Michelbeke. De weergoden waren de sportievelingen eerst goed gezind, maar de laatste wedstrijden werden gelopen in de striemende regen. Uiteraard was ook dit jaar het KTA Brakel goed vertegenwoordigd. We behaalden enkele medailles, maar uiteraard was deelnemen belangrijker dan winnen! We wensen iedereen te feliciteren die het beste van zichzelf gegeven heeft! Onze LO-leerkrachten, dhr. Antheunis, mevr. De Keyser, dhr. Van Cauwenberghe en dhr. Vanheule, waren terecht fier op hun leerlingen!

Net zoals vorig jaar mochten wij opnieuw rekenen op dhr. Van den Abbeel voor het nemen van schitterende foto’s!

 

Zaterdag 4 OKTOBER 2014

KTA Brakel schrijft geschiedenis

Met heel veel ‘goesting’ verwelkomden wij op  1 september onze leerlingen voor wat alweer een prachtjaar belooft te worden. Naar goede gewoonte zet onze school zich zowel voor bestaande als nieuwe leerlingen voor honderd procent in. Kwaliteitsvol onderwijs in ASO, BSO én TSO en een persoonlijke aanpak voor elk van onze 260 leerlingen (een ongeëvenaard record) staan zoals steeds centraal. Met maar liefst 56 starters in het eerste jaar kunnen we een basis vormen voor een succesvolle toekomst.

Een team van 50 leerkrachten staat klaar om onze jongeren met open geest te ontvangen en te begeleiden in hun loopbaan tot jongvolwassenen. Lees meer …

Minivoetbal

Het schooljaar 2014-2015 is ondertussen al een paar weken bezig en dat wil zeggen dat de woensdagnamiddagactiviteiten ook terug starten. Zo was er gisteren (woensdag 17 september) minivoetbal op het terrein van Michelbeke. Onze school was aanwezig met een groot aantal leerlingen. De meisjesploeg behaalde goud, de jongens van de eerste graad zilver en de jongens van de tweede graad goud. De wedstrijden werden gespeeld zonder scheidsrechter, fair play was dan ook de rode draad tijdens deze sportnamiddag. Dhr. Antheunis stond onze leerlingen met raad en daad bij!

Voordracht Paul Maes “Studiemethoden”

Op vrijdag 5 september gaf dhr. Paul Maes aan onze leerlingen van het eerste jaar een voordracht over  leren leren. Op een interactieve manier gaf hij de jongeren inzicht in hun studiemethode en gaf hij hen een krachtige stimulans om een betere studiehouding aan te nemen.

Enkele vragen die uitgebreid aan bod kwamen tijdens de voordracht waren ‘Hoe verhoog ik mijn concentratie tijdens het studeren? Hoe verwerk ik op de meest optimale manier mijn leerstof? Wat doe ik om leerstof lang en goed te onthouden?’.