Voordracht Paul Maes “Studiemethoden”

Op vrijdag 5 september gaf dhr. Paul Maes aan onze leerlingen van het eerste jaar een voordracht over  leren leren. Op een interactieve manier gaf hij de jongeren inzicht in hun studiemethode en gaf hij hen een krachtige stimulans om een betere studiehouding aan te nemen.

Enkele vragen die uitgebreid aan bod kwamen tijdens de voordracht waren ‘Hoe verhoog ik mijn concentratie tijdens het studeren? Hoe verwerk ik op de meest optimale manier mijn leerstof? Wat doe ik om leerstof lang en goed te onthouden?’.

Pesten, daar doen wij niet aan mee!

Op donderdag 4 september kregen onze eerstejaars een uiteenzetting door het CLB en leerlingbegeleiders omtrent pesten.

Zaterdag 4 OKTOBER 2014

Proclamatie

Op woensdag 25 juni vond de officiële diploma-uitreiking plaats van de afgestudeerden van onze school. De afgestudeerden zorgden voor sfeer door te zingen en ze monteerden een tof filmpje over de leerkrachten. Herman De Croo sprak onze afgestudeerden toe met een boeiende speech. Na de proclamatie stond er een receptie op het programma met lekkere hapjes en bubbels!

 

6 leerlingen KTA Brakel behalen oorkonde in Europees examen Latijn

Twee maal zilver en vier maal brons, dat is het puike resultaat dat de leerlingen 2de en 3de jaar Latijn van het KTA Brakel behaalden op het examen Latijn 2014 van Euroclassica. De leerlingen legden het examen af dit voorjaar en mochten deze week een  officiële oorkonde van Euroclassica in ontvangst nemen, ondertekend door José Luis Navarro, voorzitter van de organisatie.

Euroclassica promoot het onderwijs van en de interesse voor Latijn. Liefst 22 landen maken deel uit van Euroclassica, waaronder Frankrijk, Duitsland, Portugal, Nederland, Polen, FYR of Macedonia… Via het examen wil de organisatie de parate kennis van de leerlingen testen inzake mythologie, geschiedenis, woordenschat, grammatica van het Latijn en van de Romeinen. Deelname is niet verplicht maar de leerlingen van het KTA Brakel namen met plezier deel.

We wensen Lindsay en Quinten (zilver) en Jelle, Luna, Sharon en Faith (brons) van harte proficiat!

Uitstap 3H, 4H, 4EC, 5BI en 6BI

In de historische gebouwen van de Nationale Bank van Brussel ondernamen de leerlingen van 4 economie, 3 en 4 handel en 5 en 6 BI een reis naar het hart van de fascinerende wereld van het geld. Geld als dagelijks gebruiksvoorwerp en als abstract begrip spreekt tot de verbeelding.  Alle, vaak complexe, aspecten van het geld werden in een interactieve en dynamische omgeving aangeboden.

In de namiddag stond ‘Het Parlamentarium’ op het programma. Hier kon men kennis maken met het unieke karakter van het Europees Parlement. Van een interactieve virtuele reis door Europa tot een magische, verlichte 3D-kaart van het continent en een muur met videoboodschappen van parlementariërs, waren boeiend en bijzonder.

Projectweek

De werkgroep “Gezondheidsbeleid” organiseerde van 12 tot 16 mei een projectweek waarin gewerkt werd rond de thema’s mobiliteit, gezondheid, energie en milieu. In die week werd het uurrooster door elkaar gegooid, waardoor de leerlingen de school op een andere manier konden beleven. De week startte met een sportdag op en rond “de Rijdtmeersen” en eindigde eveneens sportief met een fietstocht en een wandeltocht doorheen de regio Brakel. Op de andere dagen waren er uitstappen gepland naar een bioboerderij, de brandweer en het containerpark. En onze jongste leerlingen gaven het goede voorbeeld met een zwerfvuilactie en het creatief bezig zijn met afval. Verder kwam ook de politie op bezoek voor onze fietsers en was er voor onze leerlingen iedere dag een gezond middagmaal voorzien, met op dinsdag en vrijdag een fruitbrochette en een gezond ontbijt er bovenop. De werkgroep kon dan ook met veel voldoening terugblikken op een geslaagde week.

 Uitslag wandeltocht

Stadsloop Gent 2014

Op zondag 25 mei nam KTA Brakel met een uitgebreide delegatie deel aan de stadsloop in Gent. Maar liefst 6 leerkrachten en 23 leerlingen liepen er de 5km of de 10km. Onder een stralende zon werd het centrum van Gent onveilig gemaakt door 6500 lopers, die luidkeels werden aangemoedigd door de vele supporters aan de kant. Een hoogdag voor iedere sporter …

Uitslag KTA Brakel Stadsloop Gent 2014

Badmintonkampioenen

Woensdag 22 mei trokken Kevin D., Sibrecht, Noa, Sharon, Yanaika en Aleska onder leiding van dhr. Antheunis naar de badmintonfinales schoolsport te Gent. De beste badmintonners uit alle Oost-Vlaamse scholen streden er naar de titel van beste badmintonner.
We mochten van een waar succes spreken en kwamen met een zilveren (Yanaika) en gouden (Aleska) medaille terug naar Brakel. Proficiat aan alle deelnemers!