KTA Brakel op de 2de plaats van de wiskie-wedstrijd

Hartelijk dank aan alle 2371 stemmers! Helaas vielen we net niet in de prijzen. Het was een spannende finale. Met 53 stemmen minder dan de winnaar stonden we op een welverdiende tweede plaats! Dikke proficiat aan alle leerlingen uit 4A!

Dikke truiendag

Vrijdag 13 februari stond de dikke truiendag op het programma. De leerlingen moesten zoveel mogelijk laagjes dragen! Conan Mertens uit 4LOSP had het meeste aantal laagjes aan (30), gevolgd door Laura Oosterlinck uit 1AL (20) en Damian Latré uit 1AL (15). Ze kregen allemaal een prijs en voor alle leerlingen was er chocomelk of soep tijdens de ochtendspeeltijd!

Dikke truiendag

Leerlingen 3de graad ASO leren spreken voor een groep

Woensdagvoormiddag  11 februari kregen de leerlingen van het 5de jaar ASO een professional in de klas. Mevrouw Sigrid Van den Berghe geeft normaal trainingen aan bedrijven. Vermits zij de mama  is van een leerling van 5 Latijn-Wiskunde, was zij bereid haar kennis en jarenlange ervaring met onze leerlingen te delen. De leerlingen ASO vatten immers na hun secundaire studies meestal een opleiding in het hoger onderwijs aan en daar worden presentatievaardigheden hoog ingeschat, bijvoorbeeld voor het presenteren van onderzoeksresultaten. Dat geldt ook voor de professionele wereld waarin onze leerlingen nadien zullen terechtkomen.

Met interactie, humor en heel veel voorbeelden leerde mevrouw Van den Berghe de 17-jarigen hoe zij een goede presentatie kunnen opstellen en hoe ze die efficiënt kunnen brengen en hoe belangrijk lichaamstaal  en intonatie zijn om je publiek voor je te winnen. De leerlingen zullen hun ervaringen in de praktijk omzetten wanneer ze in het voorjaar de resultaten van het onderzoek voor één van hun poolvakken zullen presenteren aan hun leeftijdsgenoten.

Op woensdag 25 februari komen de leerlingen van het 6de jaar ASO aan de beurt.

Quinten Van Wassenhove scoort op de Junior Wiskunde Olympiade

De lat lag hoog dit jaar voor de Junior Wiskunde Olympiade. De leerlingen kregen 30 meerkeuzevragen over verschillende wiskundige vraagstukken. De leerlingen moesten minstens 110 punten scoren om door te gaan naar de volgende ronde.

KTA Brakel gaat naar de tweede ronde dankzij de prachtige prestatie van Quinten Van Wassenhove uit 3LW. Quinten scoorde 120 punten. Dikke proficiat, Quinten! Ook de andere leerlingen deden het super dit jaar. Faith De Pessemier uit 4LW (93 punten) en Rayan Rebahi uit 4WET (92 punten) hebben de tweede ronde net niet gehaald.

De tweede ronde gaat door op woensdag 4 maart te Gent. KTA Brakel wenst Quinten veel succes!

SVS Atletiek

Op woensdagnamiddag 28 januari heeft Anaïs Van Snick uit 1A STEM deelgenomen aan de svs atletiek indoor te Gent. Ze nam deel aan de kogel en 60m sprint. Op het loopnummer verbeterde ze haar persoonlijk record en haar clubrecord met een tijd van 8.38, daarmee staat ze nu op de  2de Belgische  plaats. De 8 beste mochten de finale lopen en daar liep Anaïs een tijd van 8.42, daarmee eindigde ze op een mooie 3de plaats voor de school. Mevr. De Keyser stond Anaïs bij met deskundige raad. Dikke proficiat!!!
20150128 SVS Atletiek (2)
20150128 SVS Atletiek (3)

Fysica olympiade

Op 21 januari vond de eerste ronde van de fysica olympiade plaats. Deelnemers kregen daarbij vragen over onderwerpen zoals warmteleer, elektrostatica en kinematica. Onze school scoorde daarbij flink boven het Vlaamse gemiddelde met Ian Bauwens uit 6WW als uitschieter. Hij behaalde maar liefst 80 punten en behoorde daarmee bij de allerbeste deelnemers. Op 11 februari zal Ian onze school vertegenwoordigen tijdens de tweede ronde van deze prestigieuze wedstrijd. Een dikke proficiat voor deze knalprestatie!

SID-in beurs

Op 23 januari 2015 gingen de leerlingen van 6 ASO en 6 TSO op uitstap naar Gent. In de voormiddag volgden de leerlingen de workshop “evalueren om te kiezen” aan de UGent op de faculteit PPW in de Dunantlaan. De leerlingen leerden op een interactieve manier bij over tekstmateriaal en evaluatiestijlen in het hoger onderwijs. De valkuilen van multiplechoicevragen, het belang van tekstanalyse en  de Engelse taal werden uitgebreid behandeld. Na de workshop nuttigden de leerlingen een middagmaal in het studentenrestaurant. Op die manier konden ze de sfeer van het studentenleven reeds opsnuiven. In de namiddag bezochten de leerlingen de SID-in beurs. De leerlingen maakten er kennis met de brede waaier aan studie- en beroepsmogelijkheden na het secundair onderwijs.

Wiskie

KTA Brakel neemt deel aan een wiskundewedstrijd: “Stuur een wiskie op en win een 3D pen!” Hiervoor ging 4A vrijdag 23 januari op stap. Ze zochten de beste locatie om hun wiskie te nemen. Dit is een selfie met wiskunde uit het dagelijkse leven.

Steun 4A en surf meteen naar www.wiskie.be en stem op onderstaande foto! Klik op de foto om een paar sfeerfoto’s te zien!