Snoeptaart

Zondag 17 april was het opendeurdag op onze school. Wij, de leerlingen van de richting Ondernemen-IT, verkochten snoep onder de vorm van snoepbrochettes en snoeppotjes. Ons pronkstuk was echter de zelfgemaakte snoeptaart. Het opzet was dat de mensen een gokje waagden over het aantal snoepjes verwerkt op deze taart. Na de telling bleken er 477 snoepjes verwerkt te zijn op de taart.

Amaka uit onze eigen basisschool (4B) gokte op 479 snoepjes. Bij deze is zij de gelukkige winnares van deze overheerlijke snoeptaart. Proficiat!
De leerlingen van 2O-IT, 3O-IT en 4O-IT.

GWP Londen

Verslag GWP Londen: We vertrokken om 6:30 richting shuttle. De check-in en de controle aan de Franse en Engelse douane verliep vlot. Hoera, we mochten allemaal Engeland binnen! Het was voor velen de eerste keer in de shuttle. Het was een aangename en nieuwe ervaring. Rond 12:00 Engelse tijd kwamen we bij het hotel aan en konden we onmiddellijk inchecken. Zo kon ons Londens avontuur meteen beginnen. We spoorden met de tube naar het hippe Camden waar niets en niemand te vreemd leek. Er heerste een gezellige en toffe sfeer. We deden ons tegoed aan de internationale eetkraampjes en verkenden daarna de gezellige marktjes. Klik hier voor meer!

Koekenverkoop

Net zoals voorgaande jaren organiseerde het KTA Brakel een grote koekenverkoop. Ondertussen zijn alles koeken verdeeld en we kunnen spreken van een groot succes! Wij wensen iedereen te bedanken voor de steun! Met de opbrengst worden er didactische leermiddelen aangekocht!

Wij hadden ook 2 prijzen voorzien! Elke leerling die een doos verkocht, kreeg per doos een tombolalotje en maakte kans om een powerbank te winnen. De superverkoper kreeg eveneens een powerbank en dit was Angel Hellinckx met 53 dozen. De winnaar van de tombola was Renzo Verdonck. Vandaag kregen zij hun prijs overhandigd! Proficiat!!!

 

INSCHRIJVEN LATIJN-ACADEMIE: KLIK HIER

Uitstap 6MO en 7IO

De leerlingen van 6MO en 7IO gingen op woensdag 13 april naar het VDAB Opleiding Centrum te Wondelgem. Dhr. Faingnaert gaf de leerlingen de opleiding frequentiesturingen. Meer info: klik hier

GWP Kroatië

Verslag: klik hier

Fotoreportage GWP Kroatië

Uitwisseling met Frasnes-lez-Anvaing

Op 17 maart ontvingen we de leerlingen uit de 2de graad van onze partnerschool in Frasnes-lez-Anvaing. Dankzij de verworven subsidies van het Prins Filipfonds konden we een project starten met deze Franstalige school rond het zeer actuele thema “Op de vlucht, vroeger en nu”. Nadat onze leerlingen in de les Frans een brief schreven naar hun correspondenten, nodigden we hen uit voor een eerste kennismaking op onze school. De dag begon met een korte documentaire, The Art Of Becoming, om de leerlingen te laten kennismaken met het thema.

Om 10u vertrokken we richting sporthal De Rijdt waar de leerlingen in gemengde groepen verschillende activiteiten uitvoerden. Nadien zochten ze samen, aan de hand van een tweetalige wegbeschrijving, hun weg door onze mooie (en die dag gelukkig ook zonnige) Vlaamse Ardennen. Na deze drukke voormiddag, beloonde onze directeur, Dhr. De Geeter,  alle leerlingen met een lunch, stoverij met frietjes.

Als kers op de taart na deze leerrijke dag, kwam Alexander De Croo, vicepremier en oud-leerling van onze school, de leerlingen toespreken. Hij nam ruim de tijd om zowel Franstalige als Nederlandstalige vragen te beantwoorden. De leerlingen sloten de dag prachtig af met een groepsfoto.

Na deze geslaagde kennismaking zijn we als begeleiders al volop bezig met het voorbereiden van het vervolg op dit voorsmaakje van ons project. De leerlingen van het GO! Atheneum De Feniks Brakel en het Athénée Royal Lucienne Tellier (Frasnes-lez-Anvaing) gaan namelijk in april op tweedaagse in de Gavers om zich verder te verdiepen in het thema en uiteraard om vrienden te maken over de taalgrenzen heen. We kijken er alvast naar uit!

Begeleiders: Sara Van Quickelberghe, Katrien Vander Beken, Lieselot Herremans en Emily Wittevrongel.

Project snoepboeket door 3&4 Office and Retail

We kregen in de klas van mevrouw Soil (vakken Office & Retail /Boekhouden/handelseconomie) de opdracht om een project te starten. Als creatieve ondernemers in wording kregen we het idee om een snoepboeket te maken. We zijn er met veel enthousiasme aan begonnen. Een bloemetje maken was echter moeilijker dan gedacht, laat staan een heel boeket! Maar oefening baart kunst. We stelden een brief op en ontwierpen een bestelbon. We kregen elk een omslag met bestelbonnen, om het geld te ontvangen en een boekhouding per klant aan te leggen. Op woensdag 2 maart liepen de bestellingen vlotjes binnen en gingen we van start.

Uiteindelijk hebben we 70 prachtige en lekkere boeketten (490 bloemen) verkocht die we een week later hebben afgeleverd bij de mensen thuis! Ons project was een echt succes!

Bezoek KBC Brakel

Op vrijdag 11 maart 2016 zijn wij ( 3&4 Office en Retail) samen met de leerlingen uit 3 ECO naar de bank (KBC) geweest. We werden hartelijk ontvangen door de heer Collier die ons begeleide naar de vergaderzaal. Daar gaf hij ons uitleg en tips over de bankrekening, betaalkaarten, leningen, verzekeringen, pensioensparen, erfenissen en schenkingen. Om dit nadien in de lessen nog eens te kunnen bespreken, kregen we ook een mapje met folders.

Het was een zeer leerrijke uitstap, zeker voor herhaling vatbaar!