Demoles Aardrijkskunde

Vandaag, 21 november, gaf mevr. De Staercke een demoles Aardrijkskunde aan de leerlingen van het zesde studiejaar van onze basisschool. De les ging over de Poolster!

Bruggen bouwen doe je zo!

Onze leerlingen van de eerste graad bouwden bruggen met enkel papier en plakband. Het resultaat was verbluffend. We deelden de leerlingen op in groepjes en maakten een wedstrijdje. Wie maakte de sterkste brug. De meeste bruggen zaten rond de 25kg last maar de beste brug zat over de 30 kg. Het precieze gewicht kon niet worden bepaald omdat onze emmer het eerder begaf dan de brug! Well done!!

Papieren brug

KTA Brakel investeert in “Future Classroom Lab”

Het Nieuwsblad: klik hier

GO! for Life 2014

Onder de noemer GO! for Life wil het GO! opnieuw zijn steentje bijdragen aan de benefietactie Music for Life editie 2014. Het GO! staat immers voor waardevol onderwijs en solidariteit is één van onze kernwaarden uit ons pedagogisch project. Campus De Rijdtmeersen zal, net als vorig jaar, deelnemen aan deze actie! Het GO! wil met heel de organisatie, met de leerlingen, leerkrachten, directeurs en ouders in 1000 scholen en instellingen een hoopvolle boodschap uitdragen. Onze medewerking en enthousiasme zijn daarbij cruciaal.

Het GO! koos als goede doel voor de spelotheken van Netwerk tegen armoede. Omdat spelen een kinderrecht is, of je nu rijk bent of arm. Kansarme gezinnen hebben meestal niet het geld om uitdagend speelgoed te kopen voor hun kinderen. In een spelotheek kan je gratis of voor weinig geld speelgoed lenen. Ouders kunnen er ook terecht voor ondersteuning en advies.

Om de actie een gezicht te geven heeft het GO! voor een mascotte gezorgd, namelijk een klein pluche konijntje. Dit konijntje past bij de keuze van het GO! om spelotheken van Netwerk tegen armoede te steunen. Binnenkort zullen deze konijntjes via onze school aangekocht kunnen worden voor de prijs van 5 euro.

Unihockey

Woensdag 19 november stond er unihockey op het programma. Het KTA Brakel was opnieuw talrijk vertegenwoordigd, mevr. De Keyser stond in voor de begeleiding.

Schoolschaakkampioenschap

KTA Brakel scoort op het individueel Schoolschaakkampioenschap in Turnhout!
Elke vrijdag tijdens het 8ste lesuur komen onze leerlingen samen om te oefenen voor de Schoolschaakkampioenschappen. Op zondag 16 november 2014 ging het eerste kampioenschap van dit schooljaar door in Turnhout. Het was een individueel toernooi met negen rondes volgens het Zwitserse systeem en met meer dan 100 deelnemers voor het lager en secundair onderwijs.

De leerlingen begonnen vol enthousiasme aan de eerste ronde om 10 uur. Na elke ronde volgde een analyse van gemiste en benutte kansen. De leerlingen gaven elkaar interessante tips mee en gingen spontaan extra oefenen op zwakke punten. De sfeer zat goed en onze leerlingen scoorden steeds beter na elke partij. Ebe Gabriëls (1A Latijn) en Conan Merters (4 LOSP) hebben progressie gemaakt ten opzichte van het Schoolschaakkampioenschap vorig schooljaar. Voor de nieuwkomers Wannes Slembrouck (1A Latijn) en Kobe Coppens (1A Techniek) was het hun eerste schaaktoernooi. De voorlaatste ronde was het heel spannend. Ebe haalde net niet de 3de prijs binnen. De laatste ronde verliep perfect. Alle leerlingen hadden de laatste partij gewonnen! Met een goed gevoel gingen onze leerlingen rond 18 uur terug naar huis.

Het volgende Schoolschaakkapioenschap is het Oost-Vlaamse Schoolschaakkampioenschap op zaterdag 17 januari in Kemzeke. Ook hier staan onze leerlingen opnieuw te springen om deel te nemen en samen verder te oefenen op school. KTA Brakel wenst onze schakers een dikke proficiat!

 

RTC antennepunt GOMA – Oudenaarde

Op donderdag 6 november vertrokken de leerlingen van 5ELME en 5MO samen met dhr. Goeminne omstreeks 12u45 naar het RTC opleidingscentrum te Oudenaarde. De leerlingen kregen in de namiddag een korte theoretische opleiding over verschillende soorten lagers en hun toepassingen. Hierbij werden mogelijke demontage- en montagetechnieken besproken. Al gauw werden de leerlingen in groepjes verdeeld en konden ze de verschillende demontage- en montagetechnieken van lagers praktisch uitvoeren. Zij kregen elk een bundel mee met daarin de verschillende montage- en demontagetechnieken uitgeschreven die hen moet helpen om een verslag op te maken voor de vakleerkracht. Om 16u00 konden de leerlingen vol enthousiasme het opleidingscentrum verlaten en vertrok iedereen richting Brakel.

RTC

Nieuw multimedialokaal moet leerlingen KTA helpen bij projecten

Het klassieke computerlokaal ruimt baan…

… voor een lokaal waar de nadruk ligt op projecten.

Het klassieke multimedialokaal in een secundaire school heeft afgedaan. KTA Brakel investeert met een Future Classroom Lab (FCL) in de toekomst. ‘We zijn een pionier op het vlak van multimedia’, zegt directeur Gunther De Geeter.

Klik hier voor de online versie!

KTA Brakel krijgt eindelijk nieuwbouw

Klik hier voor de online versie!

Zwemmeeting

Woensdag 12 november vond de jaarlijkse zwemmeeting plaats. Uiteraard was KTA Brakel opnieuw van de partij met een groot aantal leerlingen. Iedereen zette zijn beste beentje voor en voelde zich al een vis in het water! De leerkracht LO, dhr. Antheunis, was eveneens van de partij om iedereen met raad en daad bij te staan! 

Eénmaal brons en tweemaal goud op hindernissenparcours… De wisselbeker werd veroverd tijdens de swimmathon met een natte tenue voor de leerkracht als gevolg! Wij zijn fier op de leerlingen van ons KTA Brakel!