Serata Italiana

Voetbal 4 tegen 4

Op woensdag 20 september 2017 hebben onze leerlingen deelgenomen aan het recreatief voetbaltornooi 4 tegen 4 op het voetbalterrein van Michelbeke. De 30 leerlingen hebben genoten van een sportieve en zonnige sportnamiddag. Winnen was niet belangrijk want fair-play stond centraal! Alle ploegen speelden een 5-tal wedstrijden!

Cola in 1A O-IT en 2A O-IT

De leerlingen van 1 en 2 OIT (Ondernemen – IT) konden dinsdag de les lekker smaken. Ze kregen namelijk een blinde test met Cola voorgeschoteld. Ze mochten raden welke cola er in welk bekertje zat. Hilariteit alom wanneer bleek dat de cola die ze normaal het meeste dronken niet degene was die op nummer één stond…

Proefjes 1A STEM

De leerlingen van 1A STEM konden deze week de werking van een drone bestuderen in de les. Met deze proefjes onderzoeken de leerlingen de werking van de drone en leggen ze de link met de letters waar STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) voor staat.

Oorlogsmonument B-19

In april vorig schooljaar kreeg onze school, in samenspraak met het gemeentebestuur van Brakel, de kans om het oorlogsmonument B-17 te maken. Deze opdracht werd toegewezen aan de leerlingen van 5 en 6MO. De leerlingen maakten eerst de nodige tekeningen waaruit een maquette werd ontworpen en dit onder begeleiding van hun vakleerkracht.

Op 20 augustus 2017 had op de N8 in Zegelsem de plechtige herdenking plaats van de crash van de Amerikaanse bommenwerper. Dit monument werd toen door het gemeentebestuur en het NSB onthuld voor de oorlogshelden. Proficiat voor de leerlingen en hun vakleerkracht met het ontwerpen van dit monument. Het was voor ons allen een leerrijke ervaring om dit mogen verwezenlijken.

 

VOLGEND SCHOOLJAAR

7de jaar INDUSTRIEEL ONDERHOUD
Meer info in de infobrochure!

INSCHRIJVINGEN


Tijdens de schooldagen

Van 8 uur tot 16.30 uur (op woensdag tot 12.30 uur) of na telefonische afspraak.

Tijdens de zomervakantie

Van maandag 3 juli tot en met woensdag 5 juli
en vanaf woensdag 16 augustus tot en met donderdag 31 augustus,
telkens van 9 uur tot 12.30 uur.
In de periode van 6 juli tot en met 15 augustus kan er een afspraak gemaakt worden via info@atheneum-brakel.be

BOEKENAFHALING

Afhalen boeken eerstejaars 2017-2018

Afhalen boeken alle andere leerlingen 2017-2018

Proclamatie

Woensdag 28 juni vond de proclamatie plaats. Het werd een leuke show met muziek, dans en uiteraard de diploma-uitreiking! Proficiat aan alle afgestudeerden en wij wensen iedereen nog een succesvolle toekomst toe!

Esteban Marit uit 1A Sport

Dat de leerlingen van 1A Creataal, 1A Kunst en 1A Sport deelnamen aan de Olympiade Frans en dat ze zelfs tot in de  finale geraakten konden jullie al eerder lezen op onze website. Wat we zeker gehoopt, maar niet verwacht hadden, gebeurde toch! Esteban Marit (1A Sport) ontving een certificaat voor zijn resultaat in deze finale.  Proficiat, Esteban, met dit mooie resultaat! Op naar een volgende editie?