VOLGEND SCHOOLJAAR
7de jaar INDUSTRIEEL ONDERHOUD

Meer info in de infobrochure!

INSCHRIJVINGEN


Tijdens de schooldagen

Van 8 uur tot 16.30 uur (op woensdag tot 12.30 uur) of na telefonische afspraak.

Tijdens de zomervakantie

Van maandag 3 juli tot en met woensdag 5 juli
en vanaf woensdag 16 augustus tot en met donderdag 31 augustus,
telkens van 9 uur tot 12.30 uur.
In de periode van 6 juli tot en met 15 augustus kan er een afspraak gemaakt worden via info@atheneum-brakel.be

BOEKENAFHALING

Afhalen boeken eerstejaars 2017-2018

Afhalen boeken alle andere leerlingen 2017-2018

Proclamatie

Woensdag 28 juni vond de proclamatie plaats. Het werd een leuke show met muziek, dans en uiteraard de diploma-uitreiking! Proficiat aan alle afgestudeerden en wij wensen iedereen nog een succesvolle toekomst toe!

Esteban Marit uit 1A Sport

Dat de leerlingen van 1A Creataal, 1A Kunst en 1A Sport deelnamen aan de Olympiade Frans en dat ze zelfs tot in de  finale geraakten konden jullie al eerder lezen op onze website. Wat we zeker gehoopt, maar niet verwacht hadden, gebeurde toch! Esteban Marit (1A Sport) ontving een certificaat voor zijn resultaat in deze finale.  Proficiat, Esteban, met dit mooie resultaat! Op naar een volgende editie?

Voorleesmoment 1A Creataal

Op een bloedhete maandagnamiddag trokken de leerlingen van 1A Creataal naar de kleuterblok voor een heus voorleesmoment. De kindjes van de tweede kleuterklas kregen verschillende verhaaltjes te horen over ‘papa’. Het was voor iedereen een aangename en leerrijke ervaring. Zeker voor herhaling vatbaar!

Projectdag wereldburgerschap

Op dinsdag 23 mei vond er op onze school een projectdag plaats. Deze dag kaderde in het teken van “wereldburgerschap”. Er werden verschillende workshops georganiseerd. Zo was er een zwerfvuilactie, containerparkbezoek, bezoek aan het gemeentehuis en rusthuis, workshop “wereldhapjes”, stopmotion, EHBO, proefjes in het labo, muziekkwis, relaxatietechnieken, yoga, kunstworkshop, scholenband met Suriname, workshop in het atelier in verband met techniek en technologie, cafépraat en migratie, media en beeldvorming, diversiteitskwis, tentoonstelling Gaia in combinatie met een kwis, gesprek met de regisseur van “the art of becoming” en last but not least hebben wij de Iraanse activiste Darya Safai mogen verwelkomen op onze school. Het werd een uitermate leerrijke, interessante projectdag!

Het prachtige resultaat van de stopmotion kan je hieronder bekijken!

Sportdag

Onder een stralend zonnetje konden onze leerlingen op 22 mei genieten van een actieve sportdag. Ze hadden de keuze tussen fietsen, wandelen, American Games, Omnisport en vijfkamp om hun gezonde geest in een gezond lichaam te tonen! Om die inspanning te belonen, werd ‘s middags een geweldig smakelijke barbecue voorzien!

GO! Atheneum Brakel breekt potten op Stadsloop De Gentenaar!

Op zondag 21 mei 2017 namen enkele leerlingen van het GO! Atheneum Brakel onder begeleiding van dhr. Van Cauwenberghe, dhr. Goossens en mevr. Meersschaut deel aan de Stadsloop De Gentenaar. Zowel de leerkrachten als de leerlingen hebben er bijna allemaal hun persoonlijk record verbroken. Reden te meer om na de finish gezellig samen nog even na te keuvelen over de prestaties onder een stralend zonnetje. Op naar de volgende editie!

Op vrijdag 19 mei 2017 organiseert GO! Atheneum Brakel voor haar leerlingen en buurtbewoners een Lindyhop Swingparty.

De Lindy Hop is van oorsprong een Afro-Amerikaanse partnerdans gebaseerd op een combinatie van Charleston, Jazzdance en Tapdance. De laatste tijd wint de dans aan populariteit uit heimwee naar de vrolijke swingtijd en omdat het een sportieve dans is, zelfs tot het acrobatische toe. De Lindy Hop community staat voor leuke mensen, gezellige sfeer, retro lifestyle en vooral dansen, dansen, dansen, …