Romeinse dag

Woensdag beleefden alle latinisten van het eerste t.e.m. het zesde jaar een geweldige Romeinse dag. Verkleed in de klederdracht van de Romeinen namen ze deel aan tal van workshops. ’s Ochtends speelden de leerlingen de favoriete spelletjes van de Romeinen. Ook de Olympische Spelen mochten niet ontbreken. De leerlingen streden in het natuurpark de Rijdtmeersen om de eer bij het speer- en discuswerpen. Daarna stond handwerk op het programma. De leerlingen leefden zich uit bij het namaken van mozaïek en wapens uit de oudheid. Ze verdiepten zich ook in het vervaardigen van make-up op basis van kalk. Als afsluiter was er de workshop Romeins koken. Vertrekkende vanuit ’s werelds oudste kookboek van Apicius bereidden de leerlingen samen diverse gerechten en het werd gesmaakt!

Opendeurdag

De opendeurdag was een schot in de roos! We gooiden letterlijk de deuren open voor toekomstige leerlingen en hun ouders. Heel wat geïnteresseerden namen een kijkje in onze bruisende school. Iedereen maakte tijdens de rondleidingen kennis met de verschillende opties en de vakleerkrachten. Ook de workshops en de projectvoorstellingen waren een groot succes. We bedanken de ouders voor de vele inschrijvingen!

  

  

  

Uitstap naar Gent

Op vrijdag 21 april trokken de leerlingen van 1A Creataal, 1A Sport, 1A Kunst en 2A Kunst richting Gent. Onze eerste stop was het SMAK. Hier maakten de leerlingen enkele opdrachten over de huidige tentoonstellingen. Ze bestudeerden gedurende 1 minuut intensief een kunstwerk en daarna tekenden ze het opnieuw, met de rug naar het kunstwerk toe. De maagjes begonnen stilaan wat te knorren en dus trokken we te voet richting het historisch centrum. Na onze lunch aan de Schapenstal gidsten de leerlingen van 1A Creataal ons door de stad. Ze gaven een woordje uitleg over enkele Gentse specialiteiten, monumenten en pleinen.

GWP Krakau

Technopolis

Op donderdag 30 maart hebben onze leerlingen van 1B samen met dhr. Nissens en Mevr. Bisback een bezoekje gebracht aan Technopolis in Mechelen. De leerlingen kregen in het museum een elektronisch bandje waarmee ze verschillende vragen moesten oplossen aan de computers, ze maakten kennis met verschillende proefjes. De winnaar van deze e-rally is Leon Huyghe. Een dikke proficiat! Het was een zeer leuke en leerrijke dag.

Schoolreis Valencia met de laatstejaars

Zondag 26/03/2017

We begonnen onze dag om 3 uur ’s morgens. We spraken af aan de kleuterschool om daar allemaal samen te vertrekken richting Zaventem. Na een busrit van ongeveer één uur, kwamen we eindelijk aan in Brussels Airport. Eerst moesten we inchecken, daarna waren we even vrij om eventueel een ontbijtje mee te pikken, want we waren namelijk al heel vroeg op en hadden geen tijd om thuis iets te eten. Toen was het tijd om naar de gates te gaan. Na een grondige controle konden we eindelijk op het vliegtuig stappen. De vlucht duurde ongeveer twee uur. We konden genieten van het prachtige uitzicht en van de zonsopgang.

Klik hier om het volledige verslag te lezen! Door op onderstaande foto’s te klikken kan je al de foto’s bekijken!

Klasmanagement 2020

De leerlingen van 3 en 4 Office & Retail krijgen op een innovatieve manier les voor de vakken handelseconomie, kantoortechnieken, boekhouden en office & retail. Vooral bij beroepsleerlingen is de klassikale onderwijsmethode niet altijd even doeltreffend. Een ommezwaai naar een meer individuele begeleiding beantwoordt aan deze problematiek. Het doel van dit project is om de leerlingen meer zelfstandig te laten functioneren. De leerkracht bepaalt vooraf de te bereiken doelstellingen (planning) die de leerlingen daarna op hun eigen tempo en invulling moeten bereiken. Een grote aanpassing voor zowel de leerlingen als de leerkracht (klasmanagement)!  De eerste resultaten van de opvolgingsmomenten zijn alvast overwegend positief.

Mobibus

De leerlingen van onze tweede graad bezochten deze week de Mobibus. Dit is een interactieve tentoonstelling waarbij de leerlingen de nodige kennis en vaardigheden leren om zich veilig in het verkeer te begeven. De leerlingen vonden het een leerrijke ervaring!

Lezing n.a.v. studiereis naar Krakau over Auschwitz

Op woensdag 22 maart 2017 kwam Johan Puttemans, wetenschappelijk onderzoeker bij de Stichting Auschwitz, onze leerlingen van het vijfde jaar meer vertellen over de horror van de vernietigings- en concentratiekampen.

Deze uiteenzetting kadert natuurlijk in de studiereis van deze vijfdejaars die plaatsvindt van maandag 27.03.2017 tot en met donderdag 30.03.2017. Tijdens deze week worden de leerlingen ondergedompeld in de geschiedenis en cultuur van het wondermooie Krakau, maar zullen zij ook het concentratiekamp en moordcentrum van Auschwitz-Birkenau bezoeken. Lees meer …