KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN

Lise De Spiegeleer

Afgelopen zondag vond het PK ropeskipping plaats in Berlare. Dit was een individuele wedstrijd met 3 onderdelen, namelijk 30 seconden speed, 3 minuten speed en een oefening op muziek. Bij de categorie meisjes waren er 55 deelnemers. Onze leerling, Lise De Spiegeleer uit 2A Kunst, behaalde op het onderdeel 3 minuten speed een zilveren medaille en op de 3 onderdelen samen een 4de plaats en daarbij ook een selectie voor het BK in Oostende op 13 november.
Onze school wenst Lise alvast heel veel succes op het BK en proficiat met je schitterende prestatie op het PK!
Lise De Spiegeleer
Lise De Spiegleer

SVS Badminton

Op woensdag 19/10/16 gingen de schoolkwalificaties SVS Badminton door in sporthal De Rijdt. Dit om de titel van provinciaal kampioen onder scholen te behalen.
Atheneum Brakel leverde 3 leerlingen af die zich kwalificeerden om door te gaan. Dit zijn Jaro Spitaels, Dylan Van de Walle en Yenthen Huylenbroeck.
De andere deelnemende leerlingen waren: Theo De Potter, Denys Lefevre, Sander Manssens, Yanko Mertens, Robbe Moerman, Milo Stoxs, Adam Adriaansen en Vera Belova.
Alle leerlingen hebben hun best gedaan en veel plezier beleefd aan deze sportieve namiddag.

Filmvoorstelling

Leerlingen enthousiast maken voor goeie film en filmtaal, dat is waar “Lessen in het donker” voor gaat. Jaarlijks biedt Kinepolis een prikkelend filmaanbod. Onze vijfdejaars konden genieten van “My first Highway”, een coming-of-ageverhaal over verloren onschuld, bittere liefde en moord.

“Benjamin is 16, hij is een dromerige en kinderachtige tiener. Op vakantie met zijn familie leert hij een meisje kennen op wie hij halsoverkop verliefd wordt; ze bezorgt hem de tijd van zijn leven maar stort hem tegelijk in onmetelijk diepe problemen. Van een naïeve jongen verandert hij in een zorgelijke jongeman.”

Na de filmvoorstelling kregen we een nabespreking met regisseur Kevin Meul en hoofdacteurs Aäron Roggeman en Romy Louise Lauwers.

Minivoetbal 4/4

Met maar liefst 9 ploegen trad Atheneum De Feniks aan op het minivoetbalterrein van Michelbeke. Het toernooi is gebaseerd op fair play. Alle wedstrijden worden gespeeld zonder scheidsrechter. Na elke wedstrijd gaan de twee ploegkapiteinen samen de uitslag doorgeven vooraleer beide ploegen elkaar de hand gaven.

4 ploegen uit de eerste graad, 3 ploegen uit de tweede graad en 2 ploegen uit de derde graad verdedigden onze kleuren. En hoe … we wonnen maar liefst in alle categorieën het toernooi. Alvast bedankt aan alle deelnemers voor het faire, leuke toernooi!

Scholenloop

De jaarlijkse interscholenloop vond dit jaar plaats op woensdag 28 september. Alles ging door op het voetbalterrein van Zegelsem. De weergoden waren de sportievelingen goed gezind. Uiteraard was ook dit jaar het Atheneum Brakel massaal vertegenwoordigd. We behaalden zeer goede resultaten en haalden verschillende medailles binnen! Uiteraard was deelnemen belangrijker dan winnen! We wensen iedereen te feliciteren die het beste van zichzelf gegeven heeft! Onze LO-leerkrachten, dhr. Antheunis, mevr. Meersschaut, dhr. Van Cauwenberghe en dhr. Vanheule, namen deel aan de estafette voor personeelsleden en behaalden goud! De leerkrachten waren fier op hun leerlingen en omgekeerd was dit ook het geval! Het was een geslaagde, sportieve namiddag!

Wij willen ook de fotografen van dienst bedanken, namelijk dhr. Van den Abbeel en oud-leerling Michiel Van Den Eeckhaut! Zij zorgden voor schitterende foto’s!

Link Het Nieuwsblad

Dopjesinzamelactie

Cheng industries (6AC-IT) stelt hun dopjesinzamelactie voor t.v.v. Belgisch centrum voor geleidehonden!

Steun de MUCO-vereniging

Traditiegetrouw wil onze school ook dit jaar haar steentje bijdragen aan een goed doel. Ten voordele van de Mucovereniging worden er schattige knuffelaapjes verkocht aan slechts €5 per stuk! Dit is een kleine maar belangrijke bijdrage voor het wetenschappelijk onderzoek. Dit bedrag gaat bovendien integraal naar deze vereniging!

“Mucoviscidose is de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in ons land. Taai slijm blokkeert de ademhaling en spijsvertering. 1 op 20 Belgen is drager en kan de ziekte dus doorgeven aan zijn of haar kind. Elke week wordt ergens in ons land een kind met muco geboren. De vooruitgang van het wetenschappelijk onderzoek laat ons hopen dat er in de (nabije) toekomst een middel gevonden wordt dat de ziekte kan stoppen, maar ondertussen besteden mensen met muco gemiddeld 3 à 4 uur per dag aan hun behandeling. Niet om te genezen, maar om symptomen te verlichten en waar mogelijk te voorkomen.”

Steun dus samen met onze school dit goede doel en geef één of meerdere van deze knuffelaapjes een nieuwe thuis!

14379780_181464995624327_8902162966535933407_o

Academische opening GO! Atheneum Brakel

Vrijdag 9 september 2016 werd het nieuwe schoolgebouw van het GO! Atheneum Brakel De Feniks officieel geopend. Het werd een aangename avond in een schitterend kader met boeiende sprekers! De Shoxx-dansschool demonstreerde leuke danspasjes terwijl een jazzbandje zorgde voor een sfeervolle muzikale omkadering! Marleen De Smet, bedenker van de schoolnaam “De Feniks”, gaf meer uitleg hoe ze aan deze naam kwam. Klik hier om te weten hoe Marleen op “De Feniks” kwam.