SID-in beurs

Op 23 januari 2015 gingen de leerlingen van 6 ASO en 6 TSO op uitstap naar Gent. In de voormiddag volgden de leerlingen de workshop “evalueren om te kiezen” aan de UGent op de faculteit PPW in de Dunantlaan. De leerlingen leerden op een interactieve manier bij over tekstmateriaal en evaluatiestijlen in het hoger onderwijs. De valkuilen van multiplechoicevragen, het belang van tekstanalyse en  de Engelse taal werden uitgebreid behandeld. Na de workshop nuttigden de leerlingen een middagmaal in het studentenrestaurant. Op die manier konden ze de sfeer van het studentenleven reeds opsnuiven. In de namiddag bezochten de leerlingen de SID-in beurs. De leerlingen maakten er kennis met de brede waaier aan studie- en beroepsmogelijkheden na het secundair onderwijs.

Wiskie

KTA Brakel neemt deel aan een wiskundewedstrijd: “Stuur een wiskie op en win een 3D pen!” Hiervoor ging 4A vrijdag 23 januari op stap. Ze zochten de beste locatie om hun wiskie te nemen. Dit is een selfie met wiskunde uit het dagelijkse leven.

Steun 4A en surf meteen naar www.wiskie.be en stem op onderstaande foto! Klik op de foto om een paar sfeerfoto’s te zien!

INSCHRIJVEN

Junior Techniek Academie

Het bouwen van een raket

IMG_0450

Ondertussen zijn er al 2 lessen voorbij in het kader van de Junior Techniek Academie. Hieronder vindt u een aantal foto’s over de bruggenbouw! Al de deelnemers waren enthousiast gedurende het bouwen! Er werd eveneens een “wedstrijd” gehouden om te kijken wie de sterkste brug gebouwd had.

Ranglijst bruggenbouw JTA

Brend Sadones (5LOSP) gelauwerd als held

Minister van Staat Herman De Croo (Open VLD) mocht als ondervoorzitter van het Carnegie Hero Fund de medaille en diploma van dat heldenfonds overhandigen aan Brend Sadones. Brend was 15 jaar toen hij in 2013 een vrouw redde van de verdrinkingsdood in Oostende. Brend ontving ook de prijs Jeanne Rombaut als jonge redder (-18 jaar) die volgens de beoordelingscommissie de mooiste daad van moed stelde. Samen met zijn ouders en grootouders mocht Brend ook felicitaties in ontvangst nemen van burgemeester Jurgen Soetens, zijn schepenen en de voorzitster van de gemeenteraad.

Meer -> klik hier

Demoles Muzikale Opvoeding

Mevr. Bagué verwelkomde op 9 januari de leerlingen van onze basisschool. Zij gaf een demoles over de saxofoon. Het werd een muzikaal lesje waar de leerlingen boeiend naar luisterden!

Junior Techniek Academie

Artikel en foto’s van de eerste les verschenen op de site van ‘t Brakelt -> klik hier

Klik hier om in te schrijven voor Reeks 1: VOLZET

Klik hier om in te schrijven voor Reeks 2: VOLZET

Kerstwensen

Beste wensen ! ! !

Mensenrechtencertificaat 2014