Opening Future Classroom Lab

Op zondagmorgen 26 april vond de officiële opening plaats van ons FCL-lokaal (Future Classroom Lab). Dit gebeurde in het bijzijn van de Raad van Bestuur, coördinerend directeurs mevr. Truyen en mevr. Eeman, oud-directeur mevr. Cosyns, regioverantwoordelijke van de pedagogische begeleidingsdienst mevr. Devreker en minister van Staat dhr. Herman De Croo. Er was ook een delegatie van onze leerkrachten aanwezig. Directeur De Geeter heette iedereen van harte welkom en legde uit hoe dit lokaal tot stand is gekomen. Daarna toonde ICT-coördinator dhr. Antheunis welke mogelijkheden er zijn in dit lokaal. Iedereen was onder de indruk en laaiend enthousiast! Na de demonstratie kreeg elke aanwezige een natje en een droogje!

‘t Brakelt: klik hier

Netwerk Brakel: klik hier

Uitstap naar Archéosite d’Aubechies

Op vrijdag 24 april bezochten onze leerlingen van 1 Latijn , 2 A , 3 Latijn en 4 Latijn de archéosite van Aubechies. Dit is een archeologisch park, er werd deelgenomen aan een gegidste rondleiding en aan een drie uur durende workshop. In die workshop kwam onder andere het volgende aan bod: Romeinse kookkunst, Romeinse schilderkunst en brood bakken.

Uitstap De Helix

De Helix, een vormingscentrum voor natuur- en milieueducatie van de Vlaamse overheid, wil een stimulans zijn voor al wie begaan is met natuur en milieu. Het centrum wil je dichter bij de natuur brengen en je op een boeiende en creatieve manier aanzetten tot milieuvriendelijk en duurzaam gedrag.

Het centrum organiseert, stimuleert en ondersteunt educatie en vorming m.b.t. milieu, natuur en duurzame ontwikkeling. Het ontwikkelt innoverende educatieve producten en methodieken voor diverse doelgroepen.

Onze leerlingen van het tweede middelbaar brachten op donderdag 26 maart 2015 een bezoek aan de Helix. Daar hebben ze een biotoop- en landschapstudie gedaan. De leerlingen beleefden een educatieve, interessante, leerrijke dag!

Spelend leren ondernemen

In het kader van onze nieuwe studierichting ‘Ondernemen en IT’ werd een namiddag spelend leren ondernemen georganiseerd op donderdag 2 april 2015.

De leerlingen van 2 Latijn, 2 Kunst, 2 Sport en 2 STEM werden tijdens dit project begeleid door een Top Team trainer. Hierbij konden de leerlingen proeven van ‘economie in de praktijk’. Zelf een (fictieve) zaak leiden en op belangrijke momenten de juiste beslissingen nemen met als enig doel de hoogst mogelijke winst nastreven.

Aan onze jonge ondernemers werd een receptie aangeboden met cake en frisdrank. Het winnende team werd verrast met filmtickets. Voor iedereen was het een boeiende en leerrijke bedrijfservaring!

Bezoek Technopolis

Op dinsdag 17 maart hebben onze leerlingen van 1B, 2B en 2A een bezoekje gebracht aan Technopolis in Mechelen. De leerlingen kregen een aantal werkblaadjes die ze moesten invullen en maakten kennis met verschillende proefjes. Het was een zeer leuke, leerrijke dag voor hen. Mevr. Delvaeye, mevr. De Cubber, mevr. Van Esser, mevr. De Lange en dhr. Rubbens stonden onze leerlingen met raad en daad bij.

 

Bezoek basisschool Parike en Zwalm

Op maandag 9 en dinsdag 10 maart hebben wij bezoek gekregen van het zesde studiejaar van de basisschool van Parike en Zwalm. De leerlingen hebben onder andere een lesje Techniek gevolgd. Hieronder een aantal foto’s van deze les. De leerlingen keerden tevreden terug huiswaarts.

Uitstap naar Lille

Op vrijdag 27 maart gingen de leerlingen van het 3de en 4de  jaar ASO en TSO op uitstap naar Lille. Ze werden begeleid door Mevr. Herremans, Dhr. Roelandt, Mevr. Pandelaere en Mevr. Van Wijmeersch. Na een busreis van een uur kwamen we aan in Rijsel. Om te beginnen werden we gegidst door de prachtige stad. De rondleiding gebeurde in het Frans. De gids vertelde wat meer over de geschiedenis van Lille. Tijdens deze rondleiding bezochten we een kerk en allerlei historische plaatsen en monumenten. Na de kennismaking met de stad kregen de leerlingen een uur pauze om te lunchen. Enkele leerlingen hadden het idee om het shoppingcenter Euralille te gaan verkennen. Daarna verdeelden we ons in groepjes en deden we een stadszoektocht. De volledige dag stonden de weergoden aan onze kant. We keerden met de bus terug naar het KTA en we keken al meteen uit naar de volgende uitstap. We vonden het een mooie, leerzame dag.

 

foto

GWP Barcelona

Volg alles op de voet wat er gebeurt tijdens de GWP Barcelona!

Klik op onderstaande link:

ktabrakelgwpbarcelona.123website.be

barcelona

Volkssterrenwacht en natuurmuseum

Dinsdag 17 maart 2015 brachten onze leerlingen uit 1A een bezoek aan de ‘Volkssterrenwacht UGent Armand Pien’ en aan het natuurmuseum ‘De Wereld van Kina’ in Gent.

In de Volkssterrenwacht kregen we allen een 3D-brilletje op en kwamen we meer te weten over de planeten tijdens de voorstelling ‘Galilei’s Bril’. Nadien kregen we een rondleiding in het weerstation en mochten we tevens genieten van het mooie panoramische uitzicht over de stad Gent vanop het dak van de universiteit.

Bovendien was er geen wolkje aan de lucht en was het dus ideaal weer om een blik op de zon te werpen doorheen de historische ‘Van Monckhoven Telescoop’!

In de namiddag trokken we naar de Wereld van Kina! Daar kwamen de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuurwetenschappen aan bod. Aan de hand van een speurtocht werden de vele prachtige zalen verkend. Ook de vele doe-opdrachten konden eenieder bekoren!

Demoles Ondernemen IT

Op maandag 23 maart gaf mevr. De Vos en mevr. Van Coppenolle een demoles Ondernemen IT voor de leerlingen van het zesde studiejaar van onze eigen basisschool. Deze demoles ging door in het splinternieuwe Future Classroom Lab (FCL). De leerlingen waren enorm enthousiast en het lesje was veel te snel voorbij!

IMG_0623