GSM inzamelactie

De leerlingen van 6 AC-IT, Bram Magherman en Lauren Vanderheyden, verzamelden van 9 tot 22 mei oude of kapotte GSM toestellen. Zij organiseerden deze inzamelactie als onderdeel van de geïntegreerde proef, met klemtoon op een actie met als thema “duurzaamheid”. Zij namen hiervoor contact op met Goodplanet, een externe partner waar we al een aantal keer mee samengewerkt hebben voor diverse projecten rond duurzaamheidsthema’s (permacultuur, uitwisseling Marokko). Lees meer …

Kangoeroewedstrijd 2A Latijn

Op donderdag 14 april namen ze deel aan de Kangoeroewedstrijd (wiskundewedstrijd 1e graad). De 4 hoogste scores kregen een prijs (Helena, Wannes, Xander en Ebe). Extra vermelding voor Helena: ze eindigde in de top 100 van Oost-Vlaanderen met een score van 103 op 120. In totaal hebben er 38000 kinderen deelgenomen aan de Kangoeroewedstrijd.

Uitstap naar het NAC te Aalst

De aangekondigde treinstaking, op donderdag 26 mei, weerhield ons niet om het NAC ‘Nieuw Administratief Centrum’ in Aalst te bezoeken. Op wandelafstand van het station, staat het imposante, kleurrijke gebouw die in januari 2016 haar deuren opende.  Voor de burgers van Aalst is dit een grote verbetering: voor alle vragen kunnen zij terecht op één adres. De personeelsleden van de stad werken in modern ingerichte landschapsbureaus. Vijfendertig moderne balies op één vloer, die ook ‘s middags open zijn. Het Nieuw Administratief Centrum (NAC) van Aalst staat helemaal in teken van klantvriendelijkheid.

Lees meer …

Wedstrijd Rookvrije klassen

Op donderdag 19 mei vond de prijsuitreiking plaats van de wedstrijd rookvrije klassen. Deze prijsuitreiking ging door op onze school in het bijzijn van LOGO+, PISAD, schepen De Clercq en waarnemend burgemeester De Vleeschauwer. Onze leerlingen van het tweede middelbaar A-stroom deden mee (6 klassen) en alle 47 deelnemende leerlingen bleven een heel schooljaar rookvrij.

Provinciale finales badminton

Wannes, Ebe en Jaro trokken richting Zwijnaarde om deel te nemen aan de provinciale badmintonkampioenschappen. Na een eerste verliespartij knokte Jaro zich terug in het toernooi. Na enkele spannende wedstrijden behaalde hij een meer dan verdienstelijke 4de plaats. Ebe verloor de eerste partijen maar door een ongelofelijke remonte behaalde hij toch nog een vijfde plaats.
Wannes begon sterk aan het toernooi, tot hij lichte hinder ondervond aan de schouder. Hij moest de partij staken en na enkele minuten rust, probeerde hij zijn tegenstander te verslaan. Helaas verloor hij nipt. Alle andere wedstrijden won hij nog op overtuigende manier. Hierdoor behaalde Wannes een heel mooie tweede plaats.

Marnix Gansemans (1A STEM)

Onze leerling uit 1A STEM, Marnix Gansemans, voelt zich als een vis in het water! Vorig weekend nam hij deel aan een internationale wedstrijd in Den Haag en daar behaalde hij zeer mooie resultaten! Hij verbeterde al zijn persoonlijke tijden en won 2 bronzen medailles! 1 op de schoolslag en 1 met de estafette! Van harte proficiat! ! ! !

Campus

Snoeptaart

Zondag 17 april was het opendeurdag op onze school. Wij, de leerlingen van de richting Ondernemen-IT, verkochten snoep onder de vorm van snoepbrochettes en snoeppotjes. Ons pronkstuk was echter de zelfgemaakte snoeptaart. Het opzet was dat de mensen een gokje waagden over het aantal snoepjes verwerkt op deze taart. Na de telling bleken er 477 snoepjes verwerkt te zijn op de taart.

Amaka uit onze eigen basisschool (4B) gokte op 479 snoepjes. Bij deze is zij de gelukkige winnares van deze overheerlijke snoeptaart. Proficiat!
De leerlingen van 2O-IT, 3O-IT en 4O-IT.

GWP Londen

Verslag GWP Londen: We vertrokken om 6:30 richting shuttle. De check-in en de controle aan de Franse en Engelse douane verliep vlot. Hoera, we mochten allemaal Engeland binnen! Het was voor velen de eerste keer in de shuttle. Het was een aangename en nieuwe ervaring. Rond 12:00 Engelse tijd kwamen we bij het hotel aan en konden we onmiddellijk inchecken. Zo kon ons Londens avontuur meteen beginnen. We spoorden met de tube naar het hippe Camden waar niets en niemand te vreemd leek. Er heerste een gezellige en toffe sfeer. We deden ons tegoed aan de internationale eetkraampjes en verkenden daarna de gezellige marktjes. Klik hier voor meer!

Koekenverkoop

Net zoals voorgaande jaren organiseerde het KTA Brakel een grote koekenverkoop. Ondertussen zijn alles koeken verdeeld en we kunnen spreken van een groot succes! Wij wensen iedereen te bedanken voor de steun! Met de opbrengst worden er didactische leermiddelen aangekocht!

Wij hadden ook 2 prijzen voorzien! Elke leerling die een doos verkocht, kreeg per doos een tombolalotje en maakte kans om een powerbank te winnen. De superverkoper kreeg eveneens een powerbank en dit was Angel Hellinckx met 53 dozen. De winnaar van de tombola was Renzo Verdonck. Vandaag kregen zij hun prijs overhandigd! Proficiat!!!