Provinciale kampioenschappen zwemmen Sint-Niklaas

Op zondag 4 oktober 2015 vonden in Sint-Niklaas de provinciale kampioenschappen zwemmen plaats. Onze leerling Marnix Gansemans uit 1A STEM was één van de deelnemers. Hij behaalde knappe resultaten en voelde zich als een vis in het water!

Zijn resultaten: 2de plaats op 50m vrije slag, 2de plaats op 200m schoolslag, 6de plaats op 200m vrije slag en 4de plaats op 200m wissel! Proficiat!!!

Veldloop

Proficiat aan alle leerlingen die gisteren deelnamen aan de veldloop te Opbrakel en onze kleuren van KTA Brakel met verve hebben verdedigd.

We veroverden maar liefst 9 medailles (Mona Blommaert: zilver, Doniks Mattis: goud, Van Snick Anaïs: goud, Van den Borre Dylan: brons, De Clerck Erica: zilver, Aerts Emmanuel: goud, Volkaert Kenny: brons, Mertens Conan: brons, Milo Roskam: zilver).

Nieuw dit schooljaar was de ludieke estafette voor leerkrachten. De leerkrachten van KTA wonnen met een halve straat voorsprong! Proficiat aan mevr. De Keyser, dhr. Van Cauwenberge, dhr. Antheunis en dhr. Vanheule.

ISWA World Congres Antwerp en Red Star Line Museum

LET’S MAKE THE MOST

of our resources and waste!

Met deze slogan in gedachten namen onze laatstejaars op dinsdag 8 september 2015 deel aan het ISWA ’15 World Congres in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Lees meer …

BK Ground-Fight

Op zondag 20 september vond het Belgisch Kampioenschap Ground-Fight plaats te Herne. Onze leerlingen Govaert Reeven (5EW) en Govaert Sterre (1A Latijn) namen deel. Reeven werd Belgisch kampioen en Sterre werd knap tweede in zijn leeftijdscategorie. Van harte proficiat voor deze schitterende prestatie!

Ground-Fight is een competitievorm die steeds meer aan aandacht van de vechtsporter wint. In deze discipline kampt men rechtstreeks tegen zijn opponent in een gevecht op de grond. De gebruikte technieken zijn : houdgrepen, arm- en beenklemmen en verwurgingen. In Ground-Fight is het de bedoeling om de tegenstrever tot opgave te dwingen in een kamp met ononderbroken actie. Ground-Fight is een veilige competitievorm, die geschikt is voor elke vechtsporter die kennis heeft van technieken van het grondgevecht. Meer info: www.bkgf.be

Oud-leerlinge Jana Baeskens

Jong schrijftalent in de kijker

Jana Baeskens (18 jaar) debuteerde onlangs bij het Davidsfonds met haar young adultthriller ‘Veronica’. Een verrassend verhaal over een meisje dat overtuigd is dat ze haar kleine zusje heeft vermoord. Maar is dat wel zo?

veronica

Op woensdag 16 september, om 19u,  zetten we Jana, al van kindsbeen af lid van de bib, even voor het voetlicht. Iedereen is welkom voor deze voorstelling, verzorgd door Jana en leeftijdsgenoten. Sim en Yentl bijvoorbeeld brengen muzikale tussendoortjes op de vleugelpiano van de bib.

Artikel het Nieuwsblad: klik hier

Leren leren


Op vrijdag 4 september gaf dhr. Paul Maes aan onze leerlingen van het eerste jaar een voordracht over  leren leren. Op een interactieve manier gaf hij de jongeren inzicht in hun studiemethode en gaf hij hen een krachtige stimulans om een betere studiehouding aan te nemen.

Enkele vragen die uitgebreid aan bod kwamen tijdens de voordracht waren ‘Hoe verhoog ik mijn concentratie tijdens het studeren? Hoe verwerk ik op de meest optimale manier mijn leerstof? Wat doe ik om leerstof lang en goed te onthouden?’.

Project “Pesten, daar doen wij niet aan mee!”

Onder leiding van het CLB en de leerlingenbegeleiders ging er op donderdag 3 september een project door voor alle eerstejaars. De leerlingen ondertekenden een overeenkomst tegen pesten en kregen een gadget voor hun medewerking. Samen met de leerlingen bouwen we ook mee aan een “muur tegen pesten”!

Teambuilding eerstejaars

De eerste schooldag boden wij de eerstejaars een heerlijk ontbijt aan. Een ontbijt levert niet alleen energie, het verhoogt ook het concentratievermogen voor een dag op school. Na het gezond ontbijt stond er “teambuilding” op het programma. Iedereen leerde elkaar een beetje beter kennen en op die manier zijn onze eerstejaars klaar voor een spetterend schooljaar! Veel succes!

Fijne zomervakantie

Fijne zomervakantie

Tijdens de vakantie is de school open van 1 juli tot en met 3 juli en van 17 augustus tot en met 31 augustus, telkens van 9u00 tot 12u00 of na telefonische afspraak.

De eerste belangrijke activiteit van het schooljaar 2015 – 2016 is het afhalen van de schoolboeken. Dit gebeurt op vrijdag 28 augustus van 16u tot 19u of zaterdag 29 augustus van 9u tot 12u telkens in de kleine turnzaal.

Bij het afhalen van de boeken verrekenen wij ook het boekengeld. Wij bieden jullie de mogelijkheid het boekengeld via bancontact te betalen. Dit is een extra bevestiging voor jullie en een veilige manier van ontvangen voor de school. Wij vragen dan ook zo veel mogelijk van dit systeem gebruik te willen maken.

A-stroom + ASO € 210
B-stroom + BSO € 150
TSO € 180

Deze som omvat alle kosten die in de loop van het schooljaar worden gemaakt wat het leerproces betreft (hand- en werkboeken, agenda, fotokopieën).

De lessen eindigen op dinsdag 1 september 2015 voor alle leerlingen om 15u15!