McDonalds

“Een uitstap naar de McDonalds?” Dat kan…tijdens de lessen PAV!

Onze derde graad O&R en MO mocht woensdag de theorie in de praktijk omzetten. Na enkele opdrachten rond budgetbeheer en organisatiebekwaamheid tijdens de lessen PAV trokken de leerlingen naar Ronse.

Het openbaar vervoer bracht ons tot aan de McDonalds. Ter plekke kregen we een rondleiding in de keuken door de hoofdmanager (jaja, met haarnetje) en stelden onze leerlingen vast dat de fastfoodkeuken in onberispelijke staat was (in tegenstelling tot wat sommigen hadden verwacht). De McDo is heel wat meer dan een burger bestellen, free Wifi en (voor sommigen) een binnenspeeltuin.

Uiteraard konden we na de rondleiding de knorrende buiken niet meer negeren en genoten onze ‘Happy’ leerlingen van een goed ‘Meal’.

Rijbewijs Op School

Onze school nam ook dit schooljaar deel aan ROS (=Rijbewijs Op School) en dinsdag 29 november vond het theoretisch examen plaats. 17 leerlingen namen deel aan het examen en kregen elk 50 vragen voorgeschoteld! Er moeten minimum 41 vragen correct beantwoord worden om geslaagd te zijn. 9 leerlingen legden het examen succesvol af en kunnen hun voorlopig rijbewijs aanvragen. Meer info over ROS: www.rijbewijsopschool.be

 

Unihockey

Op woensdag 23 november 2016 vond het SVS Unihockeytornooi plaats. Onze school nam met maar liefst 30 leerlingen deel en was op die manier het best vertegenwoordigd. Het was een recreatief tornooi maar de nodige competitiviteit was toch aanwezig tussen de Brakelse scholen. Het was alweer een geslaagde sportieve namiddag!

Badminton 2de en 3de graad

Op woensdag 9 november 2016 gingen opnieuw de schoolkwalificaties SVS Badminton door in sporthal De Rijdt. Ditmaal voor de 2de en 3de graad. Met maar liefst 20 leerlingen was Atheneum Brakel aanwezig en vormde zo de meerderheid van alle deelnemers. Hiervan hebben er zich 8 leerlingen gekwalificeerd om door te gaan, wat wil zeggen dat we wonnen in zo goed als alle reeksen.
Dit zijn voor de jongens: Noë Watté, Bram Van Eerstvelde, Conan Mertens, Ebe Gabriels en Wannes Slembrouck. Voor de meisjes zijn dit: Erika De Clercq, Celien De Smet en Ellen De Smet. De andere deelnemende leerlingen waren: Vico Baeyens, Siebe Limpens, Dylan Van den Borre, Niels Ghys, Tibo Claus, Niels Vande Pontseele, Samuel De Vleeschauwer, Kenny Volkaert, Amaury Van Damme, Yentel Catteau, Yannah Vanden Hautte en Ellen Cauwel.
Alle leerlingen hebben opnieuw stuk voor stuk hun best gedaan en veel plezier beleefd aan deze sportieve namiddag.

2de en 3de graad

KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN

Project schoenen 2BK

De leerlingen van 2 BK hebben deze week het hoofdstuk omtrent de zorg voor onze voeten afgesloten met een praktijkoefening “schoenen poetsen”. Vorige week hebben we zelf onze voeten in de watten gelegd door een uitgebreid voetbad te nemen.  Deze week hebben we onze schoenen en de schoenen van een kleuter netjes gemaakt. De trofee voor de beste schoenpoetsers gaat uit naar het team van de jongens. Ze hebben met veel zorg deze taak op zich genomen en “BLINKEN” uit in deze opdracht!

Project Kermis 2BK

Naar jaarlijkse gewoonte vond in de kermisweek van Brakel het eetfestijn van de lagere school plaats. Dit jaar hebben de leerlingen van 2 BK met veel enthousiasme meegeholpen. De leerlingen hebben in team bijzonder goed geholpen in de keuken. Ook hebben ze voor een aangename verwelkoming gezorgd voor het publiek. Met de glimlach hebben ze de bediening van drank op zich genomen. Dit vonden ze allemaal een leuke ervaring en dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Halloween 1A Creataal

Tijdens het seminarie Engels van 1A Creataal kwamen de leerlingen niet enkel iets te weten over de geschiedenis en de oorsprong van Halloween, ze gingen achteraf ook creatief aan de slag met muffins. Smakelijk en … HAPPY HALLOWEEN!

Uitstap eerste, tweede en derde jaar Latijn

De leerlingen Latijn van het eerste, tweede en derde jaar gingen op 19 oktober met de fiets naar het PAM in Velzeke. In het pas vernieuwde Gallo-Romeinse museum maakten ze kennis met de Romeinse aanwezigheid in de Vlaamse Ardennen sinds de komst van Gaius Julius Caesar. In de workshop Militaria werden de leerlingen meer specifiek ondergedompeld in de oorlogsvoering van Kelten en Romeinen, waarbij ze kennismaakten met de achtergrond en technieken van de krijgers én zelf Romeinse en Keltische wapenrustingen konden uitproberen.