Kerstwensen

Beste wensen ! ! !

Junior Techniek Academie

Klik hier om in te schrijven voor Reeks 1: VOLZET

Klik hier om in te schrijven voor Reeks 2

Mensenrechtencertificaat 2014

GO! for Life

Ook dit schooljaar wil het GO! zijn steentje bijdragen aan de benefietactie “Music For Life”. Deze actie gaat uit van Studio Brussel tijdens de warmste week van 18 tot en met 24 december 2014. Aangezien waardevol onderwijs en solidariteit één van de kernwaarden zijn uit het pedagogisch project heeft het GO! besloten om één goed doel te kiezen, namelijk de spelotheken van Netwerk tegen Armoede vzw.

Speelgoed is duur, zeker voor gezinnen die moeite hebben om de rekeningen te betalen. Kansarme gezinnen hebben meestal niet het geld om uitdagend speelgoed te kopen voor hun kinderen. Een spelotheek is de oplossing. Want spelen is een kinderrecht, of je nu rijk of arm bent. In een spelotheek kan je gratis of voor weinig geld speelgoed lenen. Ouders kunnen er ook terecht voor ondersteuning en advies.

Om de actie een gezicht te geven heeft het GO! voor een mascotte gezorgd, namelijk een klein pluche konijntje. Door de verkoop van deze knuffels gaan we zoveel mogelijk geld inzamelen. De konijntjes zijn 15 cm hoog en kunnen aangekocht worden voor de prijs van 5 euro per stuk. Wij hopen dat er zich duizenden knuffels verspreiden over het land zodat we in de week voor Kerstmis een mooi geldbedrag kunnen overhandigen aan Music For Life voor de spelotheken van Netwerk tegen Armoede vzw.

Wij zouden jullie willen vragen om zoveel mogelijk konijntjes te kopen. Deze kunnen aangekocht worden op het secretariaat. Op 20/12 staat onze school ook op de kerstmarkt van Brakel, daar zullen de konijntjes ook verkocht worden! Alvast bedankt voor jullie steun!

Project bruggen bouwen

De leerlingen van de eerste en tweede graad bouwden papieren bruggen in de les Techniek. Dhr. Van Steenberge zorgde voor deskundige begeleiding.

2014-11-19 12.36.30

Demoles Aardrijkskunde

Vandaag, 21 november, gaf mevr. De Staercke een demoles Aardrijkskunde aan de leerlingen van het zesde studiejaar van onze basisschool. De les ging over de Poolster!

Bruggen bouwen doe je zo!

Onze leerlingen van de eerste graad bouwden bruggen met enkel papier en plakband. Het resultaat was verbluffend. We deelden de leerlingen op in groepjes en maakten een wedstrijdje. Wie maakte de sterkste brug. De meeste bruggen zaten rond de 25kg last maar de beste brug zat over de 30 kg. Het precieze gewicht kon niet worden bepaald omdat onze emmer het eerder begaf dan de brug! Well done!!

Papieren brug

KTA Brakel investeert in “Future Classroom Lab”

Het Nieuwsblad: klik hier

GO! for Life 2014

Onder de noemer GO! for Life wil het GO! opnieuw zijn steentje bijdragen aan de benefietactie Music for Life editie 2014. Het GO! staat immers voor waardevol onderwijs en solidariteit is één van onze kernwaarden uit ons pedagogisch project. Campus De Rijdtmeersen zal, net als vorig jaar, deelnemen aan deze actie! Het GO! wil met heel de organisatie, met de leerlingen, leerkrachten, directeurs en ouders in 1000 scholen en instellingen een hoopvolle boodschap uitdragen. Onze medewerking en enthousiasme zijn daarbij cruciaal.

Het GO! koos als goede doel voor de spelotheken van Netwerk tegen armoede. Omdat spelen een kinderrecht is, of je nu rijk bent of arm. Kansarme gezinnen hebben meestal niet het geld om uitdagend speelgoed te kopen voor hun kinderen. In een spelotheek kan je gratis of voor weinig geld speelgoed lenen. Ouders kunnen er ook terecht voor ondersteuning en advies.

Om de actie een gezicht te geven heeft het GO! voor een mascotte gezorgd, namelijk een klein pluche konijntje. Dit konijntje past bij de keuze van het GO! om spelotheken van Netwerk tegen armoede te steunen. Binnenkort zullen deze konijntjes via onze school aangekocht kunnen worden voor de prijs van 5 euro.

Unihockey

Woensdag 19 november stond er unihockey op het programma. Het KTA Brakel was opnieuw talrijk vertegenwoordigd, mevr. De Keyser stond in voor de begeleiding.