Steun de MUCO-vereniging

Traditiegetrouw wil onze school ook dit jaar haar steentje bijdragen aan een goed doel. Ten voordele van de Mucovereniging worden er schattige knuffelaapjes verkocht aan slechts €5 per stuk! Dit is een kleine maar belangrijke bijdrage voor het wetenschappelijk onderzoek. Dit bedrag gaat bovendien integraal naar deze vereniging!

“Mucoviscidose is de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in ons land. Taai slijm blokkeert de ademhaling en spijsvertering. 1 op 20 Belgen is drager en kan de ziekte dus doorgeven aan zijn of haar kind. Elke week wordt ergens in ons land een kind met muco geboren. De vooruitgang van het wetenschappelijk onderzoek laat ons hopen dat er in de (nabije) toekomst een middel gevonden wordt dat de ziekte kan stoppen, maar ondertussen besteden mensen met muco gemiddeld 3 à 4 uur per dag aan hun behandeling. Niet om te genezen, maar om symptomen te verlichten en waar mogelijk te voorkomen.”

Steun dus samen met onze school dit goede doel en geef één of meerdere van deze knuffelaapjes een nieuwe thuis!

14379780_181464995624327_8902162966535933407_o

Academische opening GO! Atheneum Brakel

Vrijdag 9 september 2016 werd het nieuwe schoolgebouw van het GO! Atheneum Brakel De Feniks officieel geopend. Het werd een aangename avond in een schitterend kader met boeiende sprekers! De Shoxx-dansschool demonstreerde leuke danspasjes terwijl een jazzbandje zorgde voor een sfeervolle muzikale omkadering! Marleen De Smet, bedenker van de schoolnaam “De Feniks”, gaf meer uitleg hoe ze aan deze naam kwam. Klik hier om te weten hoe Marleen op “De Feniks” kwam.

Pestproject

Op vrijdag 2 september is mevrouw Baert van het CLB naar school geweest om het pestproject voor te stellen aan de eerstejaars! “Pesten, ik doe er niet aan mee!” is de leuze van onze school!

Schooljaar 2016 – 2017

Op 1 september hebben we onze intrek genomen in onze nieuwbouw! Alle leerlingen waren enorm benieuwd om het gebouw te ontdekken. Iedereen was erg enthousiast en wij wensen iedereen een leuk en productief schooljaar 2016 – 2017 toe! Veel succes ! ! !

 

Lees nu het vierde nummer van ‘Het Rapport’!

Voor we de vakantie goed inzetten, presenteert Scholengroep 20 u met plezier het vierde nummer van ‘Het Rapport’.

Deze editie is, heel actueel op het einde van dit schooljaar, toegespitst op de vervolgpaden die onze leerlingen bewandelen nadat ze de schoolpoort definitief achter zich toetrekken. We laten een aantal afgestudeerden aan het woord, die na hun loopbaan aan onze scholengroep diverse en stuk voor stuk boeiende studies en carrières aanvatten. Deze alumni geven hun kijk op verleden, heden en toekomst én wagen zich aan een advies voor de generatie van 2016.

Bekijk het vierde nummer van ‘Het Rapport’ via deze link.

Veel leesplezier!

GSM inzamelactie

De leerlingen van 6 AC-IT, Bram Magherman en Lauren Vanderheyden, verzamelden van 9 tot 22 mei oude of kapotte GSM toestellen. Zij organiseerden deze inzamelactie als onderdeel van de geïntegreerde proef, met klemtoon op een actie met als thema “duurzaamheid”. Zij namen hiervoor contact op met Goodplanet, een externe partner waar we al een aantal keer mee samengewerkt hebben voor diverse projecten rond duurzaamheidsthema’s (permacultuur, uitwisseling Marokko). Lees meer …

Kangoeroewedstrijd 2A Latijn

Op donderdag 14 april namen ze deel aan de Kangoeroewedstrijd (wiskundewedstrijd 1e graad). De 4 hoogste scores kregen een prijs (Helena, Wannes, Xander en Ebe). Extra vermelding voor Helena: ze eindigde in de top 100 van Oost-Vlaanderen met een score van 103 op 120. In totaal hebben er 38000 kinderen deelgenomen aan de Kangoeroewedstrijd.

Uitstap naar het NAC te Aalst

De aangekondigde treinstaking, op donderdag 26 mei, weerhield ons niet om het NAC ‘Nieuw Administratief Centrum’ in Aalst te bezoeken. Op wandelafstand van het station, staat het imposante, kleurrijke gebouw die in januari 2016 haar deuren opende.  Voor de burgers van Aalst is dit een grote verbetering: voor alle vragen kunnen zij terecht op één adres. De personeelsleden van de stad werken in modern ingerichte landschapsbureaus. Vijfendertig moderne balies op één vloer, die ook ‘s middags open zijn. Het Nieuw Administratief Centrum (NAC) van Aalst staat helemaal in teken van klantvriendelijkheid.

Lees meer …

Wedstrijd Rookvrije klassen

Op donderdag 19 mei vond de prijsuitreiking plaats van de wedstrijd rookvrije klassen. Deze prijsuitreiking ging door op onze school in het bijzijn van LOGO+, PISAD, schepen De Clercq en waarnemend burgemeester De Vleeschauwer. Onze leerlingen van het tweede middelbaar A-stroom deden mee (6 klassen) en alle 47 deelnemende leerlingen bleven een heel schooljaar rookvrij.