Uitstap 5HW en 6HW naar Gent

Op dinsdag 17 januari brachten de leerlingen van 5 en 6 Humane Wetenschappen een bezoek aan Gent. Ze bezochten het Museum van Schone Kunsten en woonden de opera “Die Zauberflöte” van Mozart bij.

Klik hier voor het verslag!

SVS Tafeltennis

Op woensdag 18 januari 2017 vond het SVS tafeltennistornooi plaats in de sporthal De Rijdt te Brakel. Van onze school namen er 10 leerlingen deel aan deze recreatieve wedstrijd. De deelnemende leerlingen van de 1e graad waren Schepers Victor, Moerman Robbe, Adriaenssens Adam, Manssens Sander, Mertens Yanko en Spitaels Jaro. Van de 2e graad Mathiah Malaise, Watté Noë en De Vleesschauwer Samuel en van de 3e graad Mertens Conan. Binnen de 1e graad kwamen Robbe Moerman en Jaro Spitaels als beste spelers naar voren. Voor de 2e graad was dit Noë Watté en voor de 3e graad Conan Mertens. Het tornooi was puur recreatief, maar alle leerlingen deden enorm hun best. De spanning was op bepaalde momenten enorm te snijden, de competitiviteit lag hoog en de voldoening achteraf was geweldig! Kortom, het was een heel geslaagde, sportieve namiddag! Bedankt aan alle deelnemende leerlingen voor de inzet en de mooie prestaties!

Winnaars Zuiddag

Op donderdag 20/10/2016 namen onze leerlingen van de derde graad ASO en TSO enthousiast deel aan Zuiddag. Dit betekent dat ze gedurende één lesdag werken en hun loon afstaan aan de verschillende projecten van vzw Zuiddag.

Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren, die hen stimuleert om engagement op te nemen en samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Elk jaar in oktober organiseert Zuiddag de campagne Work for Change. Meer dan 17.000 Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar kruipen dan voor één dag in de kleren van beroepskrachten. Hun loon gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd.

In 2016 gaan ze zo, binnen het jaarthema ‘diversiteit en discriminatie’, onder andere aan de slag voor de jongeren uit de favela van Jardim Gramacho, de grootste openluchtvuilnisbelt van Zuid-Amerika. Tijdens de campagneperiode en in de loop van het jaar krijgen jongeren bij Zuiddag de kans om hun competenties te ontwikkelen en te groeien in actief burgerschap.

Om onze leerlingen extra te motiveren, werd er een Selfiewedstrijd aan Zuiddag verbonden. Wie de leukste, origineelste, creatiefste, zotste, meest geweldige, … selfie kon nemen, maakte kans op een verrassing. Op 6 december was het zo ver. De goedheilige man bracht voor zes gelukkige winnaars een cinematicket mee! Proficiat aan Jens Vande Pontseele, Jonas Van Den Eeckhaut, Lotte Calcoen, Kenny Volkaert, Bauke De Wetter en Ciska Casteleyn! Geniet van de film!

Mannequin Challenge

Momenteel is er een nieuwe rage, vooral onder de tieners, de Mannequin Challenge. De bedoeling is dat mensen blijven stilstaan zoals een mannequin of paspop. Hoe groter de groep mensen, hoe indrukwekkender de uitdaging! Mevr. Bisback heeft dit gedaan met de leerlingen van 2A STEM en 2A ELME tijdens de les PO. Hieronder kunnen jullie het resultaat bewonderen!

McDonalds

“Een uitstap naar de McDonalds?” Dat kan…tijdens de lessen PAV!

Onze derde graad O&R en MO mocht woensdag de theorie in de praktijk omzetten. Na enkele opdrachten rond budgetbeheer en organisatiebekwaamheid tijdens de lessen PAV trokken de leerlingen naar Ronse.

Het openbaar vervoer bracht ons tot aan de McDonalds. Ter plekke kregen we een rondleiding in de keuken door de hoofdmanager (jaja, met haarnetje) en stelden onze leerlingen vast dat de fastfoodkeuken in onberispelijke staat was (in tegenstelling tot wat sommigen hadden verwacht). De McDo is heel wat meer dan een burger bestellen, free Wifi en (voor sommigen) een binnenspeeltuin.

Uiteraard konden we na de rondleiding de knorrende buiken niet meer negeren en genoten onze ‘Happy’ leerlingen van een goed ‘Meal’.

Rijbewijs Op School

Onze school nam ook dit schooljaar deel aan ROS (=Rijbewijs Op School) en dinsdag 29 november vond het theoretisch examen plaats. 17 leerlingen namen deel aan het examen en kregen elk 50 vragen voorgeschoteld! Er moeten minimum 41 vragen correct beantwoord worden om geslaagd te zijn. 9 leerlingen legden het examen succesvol af en kunnen hun voorlopig rijbewijs aanvragen. Meer info over ROS: www.rijbewijsopschool.be

 

Unihockey

Op woensdag 23 november 2016 vond het SVS Unihockeytornooi plaats. Onze school nam met maar liefst 30 leerlingen deel en was op die manier het best vertegenwoordigd. Het was een recreatief tornooi maar de nodige competitiviteit was toch aanwezig tussen de Brakelse scholen. Het was alweer een geslaagde sportieve namiddag!

Badminton 2de en 3de graad

Op woensdag 9 november 2016 gingen opnieuw de schoolkwalificaties SVS Badminton door in sporthal De Rijdt. Ditmaal voor de 2de en 3de graad. Met maar liefst 20 leerlingen was Atheneum Brakel aanwezig en vormde zo de meerderheid van alle deelnemers. Hiervan hebben er zich 8 leerlingen gekwalificeerd om door te gaan, wat wil zeggen dat we wonnen in zo goed als alle reeksen.
Dit zijn voor de jongens: Noë Watté, Bram Van Eerstvelde, Conan Mertens, Ebe Gabriels en Wannes Slembrouck. Voor de meisjes zijn dit: Erika De Clercq, Celien De Smet en Ellen De Smet. De andere deelnemende leerlingen waren: Vico Baeyens, Siebe Limpens, Dylan Van den Borre, Niels Ghys, Tibo Claus, Niels Vande Pontseele, Samuel De Vleeschauwer, Kenny Volkaert, Amaury Van Damme, Yentel Catteau, Yannah Vanden Hautte en Ellen Cauwel.
Alle leerlingen hebben opnieuw stuk voor stuk hun best gedaan en veel plezier beleefd aan deze sportieve namiddag.

2de en 3de graad

KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN