Esteban Marit uit 1A Sport

Dat de leerlingen van 1A Creataal, 1A Kunst en 1A Sport deelnamen aan de Olympiade Frans en dat ze zelfs tot in de  finale geraakten konden jullie al eerder lezen op onze website. Wat we zeker gehoopt, maar niet verwacht hadden, gebeurde toch! Esteban Marit (1A Sport) ontving een certificaat voor zijn resultaat in deze finale.  Proficiat, Esteban, met dit mooie resultaat! Op naar een volgende editie?

Voorleesmoment 1A Creataal

Op een bloedhete maandagnamiddag trokken de leerlingen van 1A Creataal naar de kleuterblok voor een heus voorleesmoment. De kindjes van de tweede kleuterklas kregen verschillende verhaaltjes te horen over ‘papa’. Het was voor iedereen een aangename en leerrijke ervaring. Zeker voor herhaling vatbaar!

Projectdag wereldburgerschap

Op dinsdag 23 mei vond er op onze school een projectdag plaats. Deze dag kaderde in het teken van “wereldburgerschap”. Er werden verschillende workshops georganiseerd. Zo was er een zwerfvuilactie, containerparkbezoek, bezoek aan het gemeentehuis en rusthuis, workshop “wereldhapjes”, stopmotion, EHBO, proefjes in het labo, muziekkwis, relaxatietechnieken, yoga, kunstworkshop, scholenband met Suriname, workshop in het atelier in verband met techniek en technologie, cafépraat en migratie, media en beeldvorming, diversiteitskwis, tentoonstelling Gaia in combinatie met een kwis, gesprek met de regisseur van “the art of becoming” en last but not least hebben wij de Iraanse activiste Darya Safai mogen verwelkomen op onze school. Het werd een uitermate leerrijke, interessante projectdag!

Het prachtige resultaat van de stopmotion kan je hieronder bekijken!

Sportdag

Onder een stralend zonnetje konden onze leerlingen op 22 mei genieten van een actieve sportdag. Ze hadden de keuze tussen fietsen, wandelen, American Games, Omnisport en vijfkamp om hun gezonde geest in een gezond lichaam te tonen! Om die inspanning te belonen, werd ‘s middags een geweldig smakelijke barbecue voorzien!

GO! Atheneum Brakel breekt potten op Stadsloop De Gentenaar!

Op zondag 21 mei 2017 namen enkele leerlingen van het GO! Atheneum Brakel onder begeleiding van dhr. Van Cauwenberghe, dhr. Goossens en mevr. Meersschaut deel aan de Stadsloop De Gentenaar. Zowel de leerkrachten als de leerlingen hebben er bijna allemaal hun persoonlijk record verbroken. Reden te meer om na de finish gezellig samen nog even na te keuvelen over de prestaties onder een stralend zonnetje. Op naar de volgende editie!

Op vrijdag 19 mei 2017 organiseert GO! Atheneum Brakel voor haar leerlingen en buurtbewoners een Lindyhop Swingparty.

De Lindy Hop is van oorsprong een Afro-Amerikaanse partnerdans gebaseerd op een combinatie van Charleston, Jazzdance en Tapdance. De laatste tijd wint de dans aan populariteit uit heimwee naar de vrolijke swingtijd en omdat het een sportieve dans is, zelfs tot het acrobatische toe. De Lindy Hop community staat voor leuke mensen, gezellige sfeer, retro lifestyle en vooral dansen, dansen, dansen, …

Studie- en jobbeurs

Onze school (in het bijzonder onze leerlingen van 6AC-IT in het kader van hun GIP-opdracht) organiseert in samenwerking met VDAB en jeugdhuis Alfa een studie- en jobbeurs!

Uitstap Museum voor Natuurwetenschappen

Op woensdag 17 mei trokken de klassen 5 en 6 BSO naar het Museum voor Natuurwetenschappen in het kader van de lessen PAV. Daar leerden ze alles over het ontstaan van het leven en de menselijke evolutie. Recht in het voetspoor van Darwin!

De leerlingen werden begeleid door dhr. Meersman, mevr. Pandelaere en dhr. Van Waeyenberge. Na een vlotte treinrit, kregen de leerlingen een rondleiding door de Zaal van de Mens, de Zaal van de Evolutie en de beroemde Dinosaurusgallerij. En dit allemaal op een mooie, zomerse dag!

Finales badminton

Op woensdag 17 mei 2017 gingen de finales badminton door in het Don Boscocollege te Zwijnaarde. Hiervoor werden eerder tijdens de kwalificaties 11 leerlingen geselecteerd. Uiteindelijk konden er 8 finalisten deelnemen zijnde Dylan Vandewalle, Jaro Spitaels, Ebe Gabriels, Wannes Slembrouck, Ellen De Smet, Erika De Clerck, Celien De Smet en Conan Mertens. Onze leerlingen zetten zich tijdens alle reeksen enorm in en gingen er volledig voor. Wat een spannende wedstrijden werden er gespeeld! Erika De Clerck behaalde brons in haar reeks, Celien De Smet zilver en Ellen De Smet goud. Een dikke proficiat! Uiteraard ook proficiat aan de andere deelnemende finalisten die er evenveel voor zorgden om deze finales enorm geslaagd te maken! Bedankt aan alle leerlingen!