INSCHRIJVINGEN TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE

Van vrijdag 1 juli tot en met dinsdag 5 juli
en vanaf dinsdag 16 augustus tot en met woensdag 31 augustus,
telkens van 9 uur tot 12 uur.

AFHALEN BOEKEN

Vrijdag 26 augustus van 16u tot 19u en zaterdag 27 augustus van 9u tot 12u
(telkens in de turnzaal)
Brief afhalen boeken: KLIK HIER

Lees nu het vierde nummer van ‘Het Rapport’!

Voor we de vakantie goed inzetten, presenteert Scholengroep 20 u met plezier het vierde nummer van ‘Het Rapport’.

Deze editie is, heel actueel op het einde van dit schooljaar, toegespitst op de vervolgpaden die onze leerlingen bewandelen nadat ze de schoolpoort definitief achter zich toetrekken. We laten een aantal afgestudeerden aan het woord, die na hun loopbaan aan onze scholengroep diverse en stuk voor stuk boeiende studies en carrières aanvatten. Deze alumni geven hun kijk op verleden, heden en toekomst én wagen zich aan een advies voor de generatie van 2016.

Bekijk het vierde nummer van ‘Het Rapport’ via deze link.

Veel leesplezier!

GSM inzamelactie

De leerlingen van 6 AC-IT, Bram Magherman en Lauren Vanderheyden, verzamelden van 9 tot 22 mei oude of kapotte GSM toestellen. Zij organiseerden deze inzamelactie als onderdeel van de geïntegreerde proef, met klemtoon op een actie met als thema “duurzaamheid”. Zij namen hiervoor contact op met Goodplanet, een externe partner waar we al een aantal keer mee samengewerkt hebben voor diverse projecten rond duurzaamheidsthema’s (permacultuur, uitwisseling Marokko). Lees meer …

Kangoeroewedstrijd 2A Latijn

Op donderdag 14 april namen ze deel aan de Kangoeroewedstrijd (wiskundewedstrijd 1e graad). De 4 hoogste scores kregen een prijs (Helena, Wannes, Xander en Ebe). Extra vermelding voor Helena: ze eindigde in de top 100 van Oost-Vlaanderen met een score van 103 op 120. In totaal hebben er 38000 kinderen deelgenomen aan de Kangoeroewedstrijd.

Uitstap naar het NAC te Aalst

De aangekondigde treinstaking, op donderdag 26 mei, weerhield ons niet om het NAC ‘Nieuw Administratief Centrum’ in Aalst te bezoeken. Op wandelafstand van het station, staat het imposante, kleurrijke gebouw die in januari 2016 haar deuren opende.  Voor de burgers van Aalst is dit een grote verbetering: voor alle vragen kunnen zij terecht op één adres. De personeelsleden van de stad werken in modern ingerichte landschapsbureaus. Vijfendertig moderne balies op één vloer, die ook ‘s middags open zijn. Het Nieuw Administratief Centrum (NAC) van Aalst staat helemaal in teken van klantvriendelijkheid.

Lees meer …

Wedstrijd Rookvrije klassen

Op donderdag 19 mei vond de prijsuitreiking plaats van de wedstrijd rookvrije klassen. Deze prijsuitreiking ging door op onze school in het bijzijn van LOGO+, PISAD, schepen De Clercq en waarnemend burgemeester De Vleeschauwer. Onze leerlingen van het tweede middelbaar A-stroom deden mee (6 klassen) en alle 47 deelnemende leerlingen bleven een heel schooljaar rookvrij.

Provinciale finales badminton

Wannes, Ebe en Jaro trokken richting Zwijnaarde om deel te nemen aan de provinciale badmintonkampioenschappen. Na een eerste verliespartij knokte Jaro zich terug in het toernooi. Na enkele spannende wedstrijden behaalde hij een meer dan verdienstelijke 4de plaats. Ebe verloor de eerste partijen maar door een ongelofelijke remonte behaalde hij toch nog een vijfde plaats.
Wannes begon sterk aan het toernooi, tot hij lichte hinder ondervond aan de schouder. Hij moest de partij staken en na enkele minuten rust, probeerde hij zijn tegenstander te verslaan. Helaas verloor hij nipt. Alle andere wedstrijden won hij nog op overtuigende manier. Hierdoor behaalde Wannes een heel mooie tweede plaats.

Marnix Gansemans (1A STEM)

Onze leerling uit 1A STEM, Marnix Gansemans, voelt zich als een vis in het water! Vorig weekend nam hij deel aan een internationale wedstrijd in Den Haag en daar behaalde hij zeer mooie resultaten! Hij verbeterde al zijn persoonlijke tijden en won 2 bronzen medailles! 1 op de schoolslag en 1 met de estafette! Van harte proficiat! ! ! !

Campus

Snoeptaart

Zondag 17 april was het opendeurdag op onze school. Wij, de leerlingen van de richting Ondernemen-IT, verkochten snoep onder de vorm van snoepbrochettes en snoeppotjes. Ons pronkstuk was echter de zelfgemaakte snoeptaart. Het opzet was dat de mensen een gokje waagden over het aantal snoepjes verwerkt op deze taart. Na de telling bleken er 477 snoepjes verwerkt te zijn op de taart.

Amaka uit onze eigen basisschool (4B) gokte op 479 snoepjes. Bij deze is zij de gelukkige winnares van deze overheerlijke snoeptaart. Proficiat!
De leerlingen van 2O-IT, 3O-IT en 4O-IT.