Lise De Spiegeleer (2A Kunst)

Zondag 12 februari vond het provinciaal kampioenschap ropeskipping voor teams plaats in Deinze. Lise De Spiegeleer en haar 3 teamgenoten moesten er in totaal 6 proeven afleggen. De eerste 2 onderdelen waren speed, waarbij ze voor de single rope speed 30 sec. een nieuw Belgisch record voor beloften gevestigd hebben met 353 sprongen. De andere 4 onderdelen waren een freestyle op muziek. Ze werden provinciaal kampioen en behaalden daarbij een selectie voor het Belgisch kampioenschap in Dendermonde dat doorgaat op zaterdag 18 februari. Een zeer straffe prestatie en onze school is enorm fier op Lise en haar teamgenoten! Proficiat!

Update: ondertussen is het Belgisch kampioenschap achter de rug en Lise behaalde samen met haar teamgenoten een knappe derde plaats na een zeer spannende wedstrijd! Daardoor mogen ze deze zomer deelnemen aan het European Youth Tournement in Braga (Portugal) van 25 tot 31 juli! Wij wensen haar en haar teamgenoten heel veel succes toe!

Vluchtelingen in Europa

Op donderdag 9 februari trokken de leerlingen van 6A naar Gent om er deel te nemen aan de workshop “Vluchtelingen in Europa”, aangeboden door het Europahuis Rijckevelde. Lees meer …

Neusjeswedstrijd bij bezoek aan het Museum van Schone Kunsten

De leerlingen van 5 en 6 Humane Wetenschappen bezochten op 17 januari het Museum voor Schone Kunsten te Gent. Daar was een neusjeswedstrijd aan gekoppeld voor de leerlingen. Na een lange en moeilijke esthetische analyse van de foto’s op vlak van techniek, vorm, kleur, compositie, stijl en inhoud zijn volgende winnaars uit de bus gekomen:

– eerste plaats: Miguel, Lotte en Loreena met hun prachtige interpretatie van “De Duif”.
– tweede plaats: de hele klas 5 en 6 HW met meneer Dubois met de foto in de opera van “de klas van toen”.
– derde plaats: Silke, Jens, Thibeau en Fran met hun heel serene “Fontein der geknielden”.

Miguel, Lotte en Loreena krijgen een zakje neusjes uit Gent aangeboden door meneer Verdegem.

  

  

Gedichtendag met Urbanus

Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Gedichtendag, sinds 2000 georganiseerd door Poetry International Rotterdam, is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen.  Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen organiseren die dag een grote diversiteit aan eigen poëzieactiviteiten en ook de media klinken die dag een stuk poëtischer. Lees meer …

 

Fier op sportieve prestaties van Xander Hubo (2A STEM)

Vorig weekend vond in Gent het Belgisch Kampioenschap omnium op de piste plaats. De omnium bestaat uit 4 disciplines: de baanronde 250m, temporonden, scratch en puntenkoers.

Xander ging naar het BK met de ambitie een podiumplaats te behalen. Na een spannende strijd lukte het hem de bronzen plak mee te brengen naar huis.

Dikke proficiat!

 

Leerlingen 5 en 6 Mechanisch Onderhoud volgen opleiding “kunststoffentechnologie”

Op dinsdag 17 januari 2017 vertrokken de leerlingen van 5 en 6 MO met de trein naar het opleidingscentrum voor kunststoffen te Oostakker. De leerlingen kregen in de voormiddag een  theoretische opleiding over verschillende soorten kunststoffen, toepassingen en verwerkingstechnieken om verschillende  eindproducten te maken.

In de namiddag  konden ze in de praktijk kennis  maken met de verschillende verwerkingstechnieken. De leerlingen mochten zelf een eindproduct kiezen en praktisch verwezenlijken. Het was voor hen leerrijk om te mogen ervaren welke verscheidenheid aan producten men met kunststoffen kan realiseren op een relatief korte productietijd.

Om 16u00 verlieten de leerlingen enthousiast het opleidingscentrum en vertrokken ze terug richting Brakel.

Uitstap 5HW en 6HW naar Gent

Op dinsdag 17 januari brachten de leerlingen van 5 en 6 Humane Wetenschappen een bezoek aan Gent. Ze bezochten het Museum van Schone Kunsten en woonden de opera “Die Zauberflöte” van Mozart bij.

Klik hier voor het verslag!

SVS Tafeltennis

Op woensdag 18 januari 2017 vond het SVS tafeltennistornooi plaats in de sporthal De Rijdt te Brakel. Van onze school namen er 10 leerlingen deel aan deze recreatieve wedstrijd. De deelnemende leerlingen van de 1e graad waren Schepers Victor, Moerman Robbe, Adriaenssens Adam, Manssens Sander, Mertens Yanko en Spitaels Jaro. Van de 2e graad Mathiah Malaise, Watté Noë en De Vleesschauwer Samuel en van de 3e graad Mertens Conan. Binnen de 1e graad kwamen Robbe Moerman en Jaro Spitaels als beste spelers naar voren. Voor de 2e graad was dit Noë Watté en voor de 3e graad Conan Mertens. Het tornooi was puur recreatief, maar alle leerlingen deden enorm hun best. De spanning was op bepaalde momenten enorm te snijden, de competitiviteit lag hoog en de voldoening achteraf was geweldig! Kortom, het was een heel geslaagde, sportieve namiddag! Bedankt aan alle deelnemende leerlingen voor de inzet en de mooie prestaties!

Winnaars Zuiddag

Op donderdag 20/10/2016 namen onze leerlingen van de derde graad ASO en TSO enthousiast deel aan Zuiddag. Dit betekent dat ze gedurende één lesdag werken en hun loon afstaan aan de verschillende projecten van vzw Zuiddag.

Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren, die hen stimuleert om engagement op te nemen en samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Elk jaar in oktober organiseert Zuiddag de campagne Work for Change. Meer dan 17.000 Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar kruipen dan voor één dag in de kleren van beroepskrachten. Hun loon gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd.

In 2016 gaan ze zo, binnen het jaarthema ‘diversiteit en discriminatie’, onder andere aan de slag voor de jongeren uit de favela van Jardim Gramacho, de grootste openluchtvuilnisbelt van Zuid-Amerika. Tijdens de campagneperiode en in de loop van het jaar krijgen jongeren bij Zuiddag de kans om hun competenties te ontwikkelen en te groeien in actief burgerschap.

Om onze leerlingen extra te motiveren, werd er een Selfiewedstrijd aan Zuiddag verbonden. Wie de leukste, origineelste, creatiefste, zotste, meest geweldige, … selfie kon nemen, maakte kans op een verrassing. Op 6 december was het zo ver. De goedheilige man bracht voor zes gelukkige winnaars een cinematicket mee! Proficiat aan Jens Vande Pontseele, Jonas Van Den Eeckhaut, Lotte Calcoen, Kenny Volkaert, Bauke De Wetter en Ciska Casteleyn! Geniet van de film!

Mannequin Challenge

Momenteel is er een nieuwe rage, vooral onder de tieners, de Mannequin Challenge. De bedoeling is dat mensen blijven stilstaan zoals een mannequin of paspop. Hoe groter de groep mensen, hoe indrukwekkender de uitdaging! Mevr. Bisback heeft dit gedaan met de leerlingen van 2A STEM en 2A ELME tijdens de les PO. Hieronder kunnen jullie het resultaat bewonderen!