Fijne zomervakantie

Fijne zomervakantie

Tijdens de vakantie is de school open van 1 juli tot en met 3 juli en van 17 augustus tot en met 31 augustus, telkens van 9u00 tot 12u00 of na telefonische afspraak.

De eerste belangrijke activiteit van het schooljaar 2015 – 2016 is het afhalen van de schoolboeken. Dit gebeurt op vrijdag 28 augustus van 16u tot 19u of zaterdag 29 augustus van 9u tot 12u telkens in de kleine turnzaal.

Bij het afhalen van de boeken verrekenen wij ook het boekengeld. Wij bieden jullie de mogelijkheid het boekengeld via bancontact te betalen. Dit is een extra bevestiging voor jullie en een veilige manier van ontvangen voor de school. Wij vragen dan ook zo veel mogelijk van dit systeem gebruik te willen maken.

A-stroom + ASO € 210
B-stroom + BSO € 150
TSO € 180

Deze som omvat alle kosten die in de loop van het schooljaar worden gemaakt wat het leerproces betreft (hand- en werkboeken, agenda, fotokopieën).

De lessen eindigen op dinsdag 1 september 2015 voor alle leerlingen om 15u15!

Maaike Vanderstraeten en Liam Soleme

Proclamatie

Op vrijdag 26 juni vond de proclamatie van onze laatstejaars plaats! De leerlingen hadden gezorgd voor leuke foto’s, toffe interviews met de leerkrachten, muziek, dans, … Het werd een leuke avond! Wij wensen alle afstuderende leerlingen veel succes in hun verdere leven!

Officiële eerstesteenlegging

Op vrijdag 19 juni 2015 vierden we de officiële eerstesteenlegging! De eerste steen werd gelegd door Minister van Staat Herman De Croo, steen nummer 2 nam vice-eersteminister Alexander De Croo voor zijn rekening! Directeur De Geeter zorgde voor de derde steen! Tegen 1 september 2016 moet de nieuwe school er staan!

Gezocht! Leerlingen met STEM-profiel

Deze week verscheen er in de gratis bijlage “Rondom’ een artikel van Minister van Onderwijs Hilde Crevits omtrent de nood aan leerlingen met een STEM-profiel. Onze school biedt deze opleidingen aan! Artikel Rondom

 

Leerlingen 2 en 3 Latijn scoren opnieuw zeer goed in Europees examen Latijn

In het voorjaar namen de leerlingen van 2 en 3 Latijn opnieuw deel aan het examen van Euroclassica, een vereniging die zich inzet voor het onderwijs van Latijn in 22 Europese landen. Euroclassica test de kennis van leerlingen Latijn over grammatica van het Latijn, over woordenschat en over de Romeinse geschiedenis en mythologie.

Alle leerlingen behaalden een zilveren attest, Noë Watté uit 2 AL behaalde zelfs goud. Dit wil zeggen dat alle leerlingen minimum 33 op 40 behaalden en Noë minimum 37 op 40.

KTA Brakel wenst de leerlingen van harte proficiat met hun prestatie!

 

Het Nieuwsblad: KTA Brakel geeft algemene vakken in andere taal

Directeur Gunther De Geeter (links) en leerkracht wetenschappen Tom Puissant (midden) staan volledig achter het CLIL-project om vanaf 1 september bio en economie in het Engels aan de leerlingen aan te bieden. Lees meer …

Het Laatste Nieuws: Biologie en economie in het Engels

In het Koninklijk Technisch Atheneum (KTA) in Brakel geven de leraars biologie en economie vanaf september hun lessen in het Engels. De leraar plastische opvoeding spreekt voortaan alleen nog Frans. Lees meer …

Spreker bij 4A

De leerlingen van 4A konden al heel wat vertellen over relaties en seksualiteit. Dankzij de workshop met Nele Peetermans nog veel meer. Het werd een informeel leren – via speelse en interactieve methoden.

 

Spreker bij 3A en 3TSO

Michael Niclaus was te gast bij de leerlingen van 3TSO en 3A. Hij vertelt hoe hij zelf stopt met drinken en hoe hij dat op de dag van vandaag nog altijd volhoudt. Geen vermanende vinger, geen mirakeloplossing voor alle alcoholverslaafden.

Het verhaal van Michael toont dat het wel degelijk mogelijk is om uit de negatieve vicieuze cirkel van een verslaving te geraken en in een positieve flow te komen.  En dat je ook nog zalige feestjes kan bouwen!